Morega: “CEO are manager slab și prost care își promovează doljenii, în timp ce disponibilizează gorjenii”

666

Doctor în management, Dan Ilie Morega l-a criticat extrem de dur, la finalul săptămânii trecute, într-o intervenție publică la un post local de televiziune, pe actualul manager interimar al Complexului Energetic Oltenia, Ionel Ilie. Morega a susținut că șeful CEO este un manager care evită să semneze, pasând de teamă totul către directorii adjuncți, fapt care denotă că acesta este, în opinia sa, un slab și un prost manager al companiei de stat. Mai mult, Morega susține, cu exemple, că doljeanul Ionel Ilie își promovează, pe criterii legate doar de apartenența domiciliului, anumiți apropiați, în timp ce specialiștii gorjeni sunt disponibilizați pe capete.

Nu este pentru prima oară când Morega, profesor universitar și doctor în management, a criticat acid conducerea Complexului Energetic Oltenia. Morega a făcut asta atât cu fostul conducător, Laurențiu Ciobotărică, și continuă să scoată în evidență erorile de management și cu înlocuitorul respectivului, în speță cu Ionel Ilie.
De altfel, acum Morega nu a sărit direct la gâtul lui Ilie, ci a arătat publicului că CEO urmează o pantă descendentă, pornind de la numărul de angajați, salarii, la resurse umane, profit și la promovări. Profesorul, totodată președinte al Institutului de Analize și Investigații Publice, cunoscut drept un critic al managementului făcut de fațadă ori politic, la vârful companiei de stat, și-a început prezentarea pornind de la numărul de 15.000 de salariați rămași în CEO, angajații urmând să fie răriți cu 1200, după ultimele disponibilizări de 800 de salariați.
Morega a reamintit perioada 2007 când cei peste 20.000 de salariați ai unităților care au fost unite acum sub cupola CEO, au beneficiat de o majorare a lefurilor. “Eu le-aș aminti minerilor și energeticienilor că în 2007, când conduceam PNL Gorj, am mărit salariile într-o negociere cu sindicatele. Au urmat apoi reduceri salariale de 50% aplicate de Ciurel”, a spus Morega, amintind că în 2012 lucrau în minerit și energie mai mult cu 5000 de salariați.

Profitul, invizibil la finalul anului
Morega a comentat și profitul de 6 miliarde al CEO, care în opinia sa va dispărea la finalul acestui an. “Sunt sceptic în legătură cu raportarea profitului CEO, deoarece i-am prins de două ori cu minciuna pe când era Ciurel, și au rămas tot oamenii săi pe contabilitate. Mai mult, la stabilirea acestui profit stau bilanțurile contabile care se fac acum doar la final de an nu și la șase luni, ceea ce arată că la cifra asta a contribuit neînregistrarea tuturor cheltuielilor. Nici nu au provizionat, cu siguranță, certificatele de CO2 și certificatele verzi.. Adevărata realitate se va vedea după ce se va depune bilanțul de la finalul anului. Să dea Dumnezeu ca și CEO să aibă profit. Eu însă mă îndoiesc să aibă, deoarece cu asemenea indivizi care conduc CEO acest lucru este puțin probabil. S-a constatat cu ușurință că în 2016 au fost aduși aici, la vârful CEO, numai venetici care nu au nimic în comun cu mineritul și energia. Este vorba despre Ivan și de acoliții aduși de acesta. L-au adus acum și pe neamț, de care mă îndoiesc că și cunoaște ceva despre minerit și energie”, a susținut Morega.

Promovări pe motiv de ..Craiova
Tot aici, Morega s-a legat și de managementul lui Ionel Ilie, considerat drept unul slab și neperformant, chiar prost. “Este părerea unuia sau a altuia că Ilie Ionel este un om foarte bun. Eu nu spun că nu o fi specialist, dar este un slab și prost manager. Nu-și asumă răspunderea, nu are responsabilitate, nu semnează documente, pasează totul spre directorii adjuncți și m-a surprins neplăcut când am aflat ce le răspunde el oamenilor cu probleme deosebite care vin la el și îi cer ajutor. Le spune doar «Nu pot!» și «Asta-i viața!». Eu îi transmit că nu se face așa și mai mult să se mai ocupe atât de craiovenii lui, ci să-și trimită craiovenii la Ișalnița. Spun asta deoarece managerul CEO dă afară gorjenii, dar face promovări de doljeni. Leu Ionel, de exemplu, care lucrează cu fiul lui împreună, ambii fiind din Craiova și lucrând la Turceni, am aflat că a fost promovat recent director la Reparații. Filip Viorel-inginer a fost promovat la Producție inginer-șef. Mai mult, știu că vrea să o promoveze pe cea mai slabă lucrătoare, pe Valentina Trofin tot de la Craiova, la Resurse Umane, vorbim de cea incapabilă să fie admisă la masterat la Petroșani la Resurse Umane. La CEO sunt absolvenți de 10 pe Resurse Umane, dar Ilie preferă să pună caricaturi peste tot”, a conchis Morega.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

  1. Aceasta lingusitoare e stlab pregatita profesional a facut numai ilegalitati la disponobilizarile din 2015 , cand a dat afara 2100 de salariati din care 1400 ilegal . A facut o mare ilegalitate NU a disponibilizat 105 salariati ce se incadrau la pensie in anul 2016 si au luat plati compesatorii de sase salarii in loc de doua prejudiciand CEO cu un milion sapte sute mii Ron, adica 17 miliarde lei vechi Organele abilitare ar trebui sa cerceteze aceste ilegalitati facute de Trpfin Vslentina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here