Morega are încredere că Boza și Vișan vor lua măsuri organizatorice cuvenite pentru bunul mers al CEO

549

Președintele IAIPP Gorj, Dan Morega, a precizat, ieri, că își pune mari speranțe în șeful Directoratului CE Oltenia, Sorin Boza, și în secretarul de stat Doru Vișan, privind bunul mers al companiei de stat din Gorj, asta în ciuda presiunilor politice făcute la vârful societății și a problemelor legat de achiziționarea certificatelor verzi și a celor de CO2.

“Urmare a presiunilor clasei politice, la care IAIPP nu o dată s-a referit, criticând în mod repetat că ALDE Dolj apasă permanent asupra conducerii CEO, privind angajarea a fel de fel de indivizi pe diverse posturi aici, dar și a intervențiilor deloc reduse ale PSD Gorj, în CE Oltenia au ajuns să fie 600 de salariați TESA. Peste 50 dintre cei care stau în birouri sunt din Dolj, persoane pentru care CEO plătește transport, dar și alte cheltuieli, deși respectivii ar fi putut lucra la termocentrala Ișalnița ori la CET-ul Craiova II. Respectivii au vrut sus și tare în conducerea CEO, prin Cupă, să rămână la Târgu-Jiu, la butoane. Vorbim însă de grupuri de interese, de devalizare, în niciun caz de sprijin al activității companiei”, a precizat șeful Institutului de Analize și Investigații Publice și Politice Gorj.

Doljeanul Stănculescu, doar politic…
“Din discuțiile avute cu cei de la termocentrale, toți l-au criticat pe directorul Stănculescu, director general adjunct care conduce Direcția Energetică. Este inadmisibil să iei un astfel de individ din Craiova, susținut de ALDE Dolj prin Cupă, și să-i dai o astfel de funcție numai pe considerente politice sau numai pentru că nevasta lui este mâna dreaptă a liderului ALDE Dolj. Pităroiu este, de asemenea, o altă greșeală în fruntea CEO, ajuns acum consilier al lui Boza. Pităroiu roiu, așa cum s-a strigat la un protest al angajaților CEO, nu ar fi trebuit să fie lăsat să revină în compania de stat. De asta spun că măsurile de reducere a personalului TESA, anunțate de șefii CEO, sunt binevenite”, a declarat Morega, care vorbește și de necesitatea scoaterii unor posturi costisitoare din schema de personal.

Trimiși la pensie!
“Trebuie făcută o reducere semnificativă la ambele direcții și la celelalte compartimente și servicii din CEO. Din verificările IAIPP s-a constatat că sunt mulți TESA, care îndeplinesc condițiile de pensionare. Să fie trimiși la pensie, iar în locul lor să fie puse persoane tinere și capabile. Anunțul lui Boza și Vișan privind aceste schimbări în organigramă sunt astfel mai mult decât binevenite”, a completat Morega. Președintele IAIPP este total de acord și cu intenția lui Boza de a scoate din organigramă posturile de inspectori sociali, ocupate de opt lideri sindicali care sunt plătiți fără să presteze nimic în aceste posturi. “Anunțurile lui Boza și Vișan legat de inspectorii sociali sunt corecte. Sindicaliștii care ocupă posturi de inspectori sociali doar se bat pe burtă la serviciu și nu au ce face în rest. Sunt unii, la Motru, care se ocupă doar de numirile în funcțiile de conducere din administrația companiei, fac doar mișmașuri, dar au început să facă jocuri ca și acel individ zelos,  Marin Condescu. Indivizi, gen Roșca, au ajuns să sară la gâtul lui Boza, ridică tonul.. Este inadmisibil așa ceva, să-i fac asta lui Boza care le-a dat salarii mari, iar respectivii se comportă doar de parcă s-a urcat capra-n cireș. Acești indivizi care se înfruptă vârtos atât din salariile prea mari luate de la CEO și din indemnizațiile membrilor de sindicat, trebuie să dispară din organigramă. Respectivii nu au obiectul muncii”, a completat Morega.

Ajutor de la stat
Acesta este îngrijorat, în schimb, de prețul exploziv al certificatelor de CO2. “Există preocuparea lui Doru Vișan de a obține un ajutor de stat pentru achiziționarea certificatelor de CO2 și certificatelor verzi. Dacă nu se rezolvă aceste probleme, plus TESA stufoasă, CEO va fi scos din pericol și din situația critică de a lăsa compania fără profit. Boza a demonstrat că CEO poate fi o companie profitabilă, dar, în acest ritm, profitul o să dispară, urmare a acestor factori subiectivi care nu depind decât în mică parte de management. Statul trebuie să intervină și să ajute CEO, deoarece energia produsă de compania din Gorj este permanentă, indiferent dacă afară plouă, e soare, vânt sau ger. CEO nu ar mai trebui să plătească certifiate verzi să nu mai spunem de prețul exorbitant al certificatelor de CO2”, a conchis Morega.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here