Morega: “Ponta ar fi câştigat Colegiul VI cu peste 74%”

542

Fostul deputat Dan Ilie Morega a făcut o analiză a rezultatelor obţinute în Gorj de USL la alegerile parlamentare, considerând că Victor Ponta şi-a transferat prea mult din credibilitate unora dintre candidaţi, fapt care l-a afectat la procentul final obţinut pe 9 decembrie. În opinia lui Morega, Ponta ar fi putut obţine chiar 74% la alegeri pe Colegiul VI de Deputaţi, în ciuda războiului incorect dus de contracandidatul său, Dan Diaconescu.

Profesorul Dan Ilie Morega a realizat o analiză pertinentă a rezultatului obţinut de USL la scrutinul din 9 decembrie. Deşi USL a câştigat aproape pe linie, cinci mandate de deputaţi şi unul de senator, Morega susţine că deşi rezultatele erau previzibile cel care a pierdut însă la procente a fost doar Victor Ponta. Morega consideră că premierul a fost prea bun şi lipsit de fermitate, transferând credibilitatea lui unor candidaţi care l-au prejudiciat la procente, Ponta pierzând între 12-14 % din acest motiv. “Dian Popescu a câştigat fotoliul de senator pe credibilitatea lui Ponta, având în vedere ca toate bannerele şi toate afişele sale erau cu sloganuri legate de premier sau erau cu fotografia lui Ponta. În condiţiile în care ar fi candidat aşa cum ar fi trebuit, cu propria-i figură, fără să uzeze de chipul primului ministru şi de Crin Antonescu, în mod sigur, din analizeze pe care le-am efectuat, acesta nu ar fi fost în Parlament”, a declarat Morega. “Oricum, le urez tuturor succes, şi celor care i-au votat pe parlamentari, şi pe cei care meritau şi pe cei care nu meritau, să se bucure de promisiunile celor pe care i-au trimis în Parlament. Ştiu sigur că premierul Victor Ponta, în mod categoric, îşi va respecta ce a promis, fiind un om serios şi care îşi ţine cuvântul dat. Dar tare îmi este teamă că realizările pe care le va avea Ponta pentru târgujieni şi gorjeni vor fi utilizate în conferinţe şi alte ocazii ca fiind realizările personale ale altor candidaţi”, a completat profesorul.

Cu ochii pe aleşi
Morega subliniază că va supraveghea foarte atent activitatea aleşilor de Gorj, mizând pe o obiectivitate mai mare a presei locale, în acest sens. “În ceea ce mă priveşte voi urmări foarte atent, având de fapt la bază promisiunile parlamentarilor de Gorj, ce vor face aleşii pentru cetăţenii acestui judeţ. De altfel, voi face asta împreună cu media din Gorj, pentru care sper într-o mai mare obiectivitate, deoarece doar astfel se pot trezi gorjenii la realitate cu privire la promisiunile unora dintre senatorii şi deputaţii din judeţul nostru. Le urez însă, gorjenilor şi câştigătorilor la parlamentare sărbători fericite şi la mulţi ani!”, a concis Morega.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here