Momentul adevărului! Petrolul Bustuchin bate la porţile promovării

981

După un sezon aproape perfect în fotbalul judeţean, formaţia Petrolul Bustuchin joacă în prima manşă a barajului de promovare la Arad. Elevii lui Mihai Dinu aspiră la Liga a 3-a, dar vor avea în faţă un adversar extrem de incomod, Chișineu Criș. Turul este programat sâmbătă, 23 iunie, începând cu ora 18.00, pe Stadionul Crişul. Organizatorii au pregătit eşarfe şi steaguri cu însemnele echipei favorite şi visează din nou la promovare, după 34 de ani de la precedenta “ispravă”. “Ne așteaptă două jocuri despre importanța cărora nu are rost să mai vorbim, sunt vitale pentru noi, obiectivul fiind promovarea. Petrolul Bustuchin vine ca o echipă motivată, care a făcut legea în campionatul județului Gorj, la fel ca și noi, la Arad. Oaspeții stau foarte bine la mijlocul terenului, mijlocașii centrali fiind extrem de tehnici și de travaliu. Noi suntem, zic eu, peste ei, la capitolul știința jocului, dar suntem și echipa mai experimentată. Le-am spus jucătorilor, însă, că aceste aspecte nu sunt atât de importante, ei trebuie să conștientizeze că nu sunt elemente suficiente pentru a promova. Trebuie să dăm totul pe teren și să ne asigurăm un rezultat bun încă din manșa tur”, a declarat Adrian Abrudean, antrenorul gazdelor. Managerul general al celor de la Crișul, Daniel Cherecheși, a spus că toată lumea din oraş e conectată la marele meci. “Ne dorim tribune pline, așteptăm cât mai mulți suporteri alături de noi, alături de echipă. E nevoie și de încurajările lor, am vrea să vedem o atmosferă frumoasă, deoarece considerăm acest meci ca o sărbătoare. Avem tot sprijinul comunității, iar primarul Gheorghe Burdan și Consiliul Local sunt aproape de noi, ne susțin necondiționat, iar noi vrem să le răspundem pe măsură. Nu am câștigat campionatul județean după o pauză de 34 de ani ca să ne batem joc de munca de un an de zile”, a spus oficialul arădean.

Dinu: “Mergem să câştigăm”
Antrenorul de la Bustuchin, Mihai Dinu, are o ambiţie mare înainte de meciul de sâmbătă. Deşi respectă echipa din Arad, tehnicianul s-a săturat să audă că formaţia din Banat este favorită la promovare. Aşadar, şi-a propus să câştige şi în primul tur al confruntării. “Avem şansa noastră, dacă nu stăteam acasă. Tot lotul e valid. Jucătorii noştri nu au de ce să aibă emoţii, sunt fotbalişti care au mai dat barajul. Unii sunt la al treilea baraj, cum e Dragoş Constantinescu, care anul trecut a învins Cetate cu Internaţional Băleşti. Ei au o echipă cu jucători experimentaţi care au jucat la Liga 1 şi Liga 2, dar avem şi noi jucători tineri, care aleargă şi joacă, deci nu ne e frică. Repet, mergem să câştigăm. Nu joacă bugetul sau baza sportivă, şi noi stăm foarte bine din aceste puncte de vedere. Nu neg, m-ar mulţumi şi un rezultat de egalitate, dar numai dacă marcăm”, a spus Dinu.
Declaraţia antrenorului vine în contextul în care fotbalistul gorjean de la Naţional Sebiş, Dragoş Săulescu, afirmase că trupa din Arad are condiţii superioare eşalonului din care face parte. “Eu spun că sunt şanse egale la acest baraj. Am avut cu Sebişul două amicale cu ei, este o echipă bună, cu condiţii de Liga a 2-a, cel puţin. La salarii stau foarte bine din câte ştiu, am rămas uimit când am auzit ce salarii au. De asemenea, sunt jucători cu nume, unul este Piţ, care a jucat şi la AS Roma”, declara Săulescu într-o emisiune TV. Organizatorii confruntării au pregătit un sector pentru fanii Bustuchinului, undeva în zona tabelei de marcaj, adică vizavi de tribuna oficială. Deşi iniţial erau aşteptaţi 70-80 de suporteri gorjeni, antrenorul “petroliştilor” spune că numărul susţinătorilor care vor face deplasare ar putea fi mai mare. “De la Bustuchin vin 3 autocare cu suporteri, s-ar putea să avem 150 de fani la acest meci, poate chiar 200, oamenii mai vin şi cu maşinile”, a spus Dinu. Returul confruntării va avea loc la Bustuchin, peste o săptămână.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here