Moment de bilanț pentru Liga Pensionarilor din Gorj

531

Muzeul Județean Gorj a găzduit zilele trecute Conferința anuală de dare de seamă a Ligii Pensionarilor din județului Gorj, în cadrul căreia au fost prezentate activitățile derulate de asociație în perioada aprilie 2015 – aprilie 2016 și au fost stabilite obiectivele acesteia pentru perioada următoare.

La eveniment au participat 150 de delegați, aleși în adunările de dare seamă și alegeri ale filialelor asociației derulate recent, precum și reprezentanți ai autorităților locale și județene, și ai instituțiilor cu care Liga colaborează. Pe lângă Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu, și Ciprian Florescu, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, au mai fost prezenți reprezentanți ai Casei Județene de Pensii, Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, Inspectoratului de Poliție Județean, Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj și Direcției de Sănătate Publică Gorj. În cadrul conferinței s-a prezentat darea de seamă anuală, raportul Comisiei de Femei, execuția bugetară pentru anul 2015, proiectul bugetului de venituri și cheltuieli pentru perioada următoare și raportul Comisiei de Cenzori și au fost stabilite obiectivele pentru perioada aprilie 2016 – aprilie 2017. În ceea ce privește bilanțul pe 2015, printre subiectele abordate s-au numărat discuțiile purtate în vederea creșterii puterii de cumpărare a pensiilor și a modificării modului de calcul a contribuției individuale suportate de pensionari la acordarea biletului de tratament balnear, dar și buna colaborare a Ligii cu diverse instituții, ajutoarele de încălzire, activitățile cultural-recreative organizate și noile filiale înființate. La capitolul obiective pentru perioada următoare s-a discutat, printre altele, despre: continuarea acțiunilor de consolidare a asociației și a filialelor, reconsiderarea și reconstituirea organizatorică a unor filiale, organizarea de schimburi de experiență, realizarea și dezvoltarea unor contracte și raporturi de colaborare pe baza unor interese comune cu asociații neguvernamentale, organizarea de acțiuni de ajutorare materială a membrilor asociației cu greutăți în asigurarea traiului de zi cu zi, organizarea de întâlniri ale pensionarilor cu medici, creșterea numărului de acțiuni de socializare la cluburile pensionarilor etc..

Alegeri la Comitet, Biroul Executiv, Comisia de Cenzori și Comisia de Femei
Un alt punct de pe ordinea de zi a conferinței a privit alegerea organelor de conducere ale Comitetului asociației, Biroului executiv, Comisiei de Femei și Comisiei de Cenzori. Din Biroul Executiv fac parte: Petre Rădulescu (președinte), Mărtoiu Mihail (primvicepreședinte), Johan Platzner (vicepreședinte), Popescu Lupu Olga (președinte Comisia de Femei), Popescu Dumitru (secretar), Danciu Dumitru (membru) și Părău Victoria (membru). Din Comitet fac parte membrii Biroului Executiv și președinții filialelor din structura Ligii.
C.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here