Moisescu: „Până pe 15 septembrie se va da o lege privind distribuirea cardului de sănătate”

534

Preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj aşteaptă să apară actul normativ prin care se clarifică problema distribuirii cardului de sănătate. Mihai Moisescu spune că ministrul Sănătăţii a promis că va fi dată o lege în acest sens până pe data de 15 septembrie.

Conducerea APMF Gorj are convingerea că ministrul Sănătăţii îşi va ţine promisiunea şi va elimina, prin lege, obligativitatea medicilor de familie de a distribui cardul de sănătate. „La întâlnirea de la Craiova, ministrul Sănătăţii ne-a promis că va da o lege până pe data de 15 septembrie, prin care se va scoate „nebunia” privind distribuirea cardului de sănătate de către medicii de familie. De inscripţionare nu spune nimeni nimic, ori asta chiar este o problemă. Eu cred în vorbele ministrului”, a declarat Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie din Gorj.
Medicii de familie s-au opus de la început ideii de a inscripţiona şi a distribui cardul de sănătate. Ei au lansat chiar o petiţie online pentru a strânge semnături în acest sens. „DA cardului de sănătate ! NU distribuirii ! NU inscripţionării!” este numele petiţiei online lansată de medicii de familie care se tem că vor fi sufocaţi de birocraţie dacă vor distribui şi inscripţiona cardurile de sănătate pentru pacienţi, cum a cerut şeful CNAS, Cristian Buşoi. Peste două mii de persoane au semnat-o până în prezent. Preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj crede cu tărie în succesul acestui demers.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here