Moisescu este pregătit să candideze din nou la Colegiul Medicilor

460

Colegiul Medicilor din România a invalidat, sâmbătă, alegerile pentru o nouă conducere în 35 de judeţe. La începutul anului viitor vor fi reluate alegerile. Dr. Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj spune că va candida din nou şi îşi doreşte ca exemplul său să îi motiveze pe toţi medicii de familie din judeţul nostru.

Caracterizate de mai multe controverse şi de absenteism, alegerile pentru conducerea Colegiului Medicilor din România au fost anulate. Imediat după Sărbătorile de iarnă va începe un nou ciclu electoral pentru colegiile medicilor, alegerile urmând a avea loc la sfârşitul lunii februarie – începutul lunii martie. Anunţul a fost făcut de preşedintele Colegiului Medicilor din România, Gheorghe Borcean. “La timpul când au fost depuse candidaturile pentru funcţiile de conducere în colegiile judeţene ale medicilor, în data de 23 noiembrie, era în vigoare un articol 449 din Legea 95/2006 care spunea că membrii în organele de conducere ale Colegiului medicilor au dreptul la două mandate. Prin excepţie, erau membrii din adunarea generală naţională care nu erau limitaţi la număr de mandate. În 29 noiembrie, în timpul procesului electoral, a intrat în vigoare un amendament care s-a materializat ca Legea 294/2015 care exclude, scoate din discuţie această limitare a numărului de mandate. O parte din colegiile judeţene, care sunt persoane juridice independente şi autonome juridic, au acceptat candidaturile unor membri cu două mandate la data când şi-au depus candidaturile, înţelegând prin aceasta că sunt două lucruri diferite: un lucru este depunerea candidaturii şi altul este obţinerea mandatului. Noi ştiam că legea era la promulgare şi urma să fie publicată în Monitorul Oficial şi va intra în vigoare în timpul procesului electoral. Acesta este motivul pentru care unele judeţe au acceptat candidaturile colegilor cu două şi mai multe mandate pe listă şi altele nu au acceptat. Având în vedere că situaţia a decurs în felul acesta, Comisia electorală centrală a invalidat alegerile la judeţele la care s-au îngăduit depuneri de candidaturi la medici cu doua mandate, cel puţin în organele de conducere”, a explicat Gheorghe Borcean.

Moisescu: „Cei care chiar nu vor să plece din CMR ar trebui să fie aleşi pe viaţă”
Dr. Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj spune că va candida din nou şi îşi doreşte ca exemplul său să îi motiveze pe toţi medicii de familie din judeţul nostru. În plus, Moisescu spune că, din punctul lui de vedere, cei care nu vor să plece din Colegiul Medicilor ar trebui să fie aleşi pe viaţă. „În situaţia de faţă eu văd mai multe variante. Cea care mi se pare absolut normală ar fi anularea totală a alegerilor şi reluarea lor în totalitate, conform articolului 449 din Legea 95/2006. O altă variantă ar fi ca cei care chiar nu vor să plece din Colegiul Medicilor să fie aleşi cu un mandat valabil pe viaţă”, menţionează Mihai Moisescu.
Preşedintele AMPF Gorj a mai declarat că va candida şi la următoarele alegeri. „Sigur că voi candida, pentru că sper ca această candidatură a mea să aducă în Colegiu cât mai mulţi medici de familie. Vreau ca exemplul meu să îi motiveze pe medicii de familie”, a declarat dr. Mihai Moisescu.
Alegerile au fost organizate în două tururi de scrutin şi la Gorj şi urma să fie desemnat noul preşedinte. Noile alegeri vor fi organizate după noul regulament.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here