Moisescu: „Dacă ne ocupăm de cardul de sănătate, activitatea medicală devine secundară”

337

Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj consideră că activitatea de inscripţionare a cardului de sănătate îngreunează enorm activitatea medicilor. Mai mult, el spune că din această cauză activitatea medicală va deveni secundară.

În cursul zilei de luni, Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, împreună cu Secretarul de Stat Adrian Pană, au avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţii Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei şi cu conducerea CNAS, una dintre temele abordate fiind distribuţia cardului de sănătate. În acest sens, s-au identificat mai multe soluţii posibile, potrivit unui comunicat de presă al MS: „distribuţia cardurilor de sănătate să nu implice medicii de familie. În acest sens, au fost lansate mai multe propuneri de distribuţie a cardurilor, CNAS urmând să hotărască cele mai potrivite variante pentru ca acestea să ajungă la pacienţi. De asemenea, MS, CNAS şi SNMF au căzut de acord ca iniţializarea cardurilor din punct de vedere medical să fie realizată prin cabinetele de medicină de familie, urmând să se stabilească criteriile. În ceea ce priveşte cititoarele, acestea vor fi achiziţionate centralizat, prin licitaţie naţională, iar distribuirea şi plata se vor negocia ulterior”.

Moisescu: „Problema este inscripţionarea cardurilor”
Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj nici nu vrea să audă de distribuirea cardului şi, cu atât mai puţin, de inscripţionarea lui. „Problema nu este atât distribuţia cardului, cât inscripţionarea lui pentru că aceasta implică o responsabilitate generată de practicarea unei meserii pe care medicii nu o au. Inscripţionarea cardului nu poate fi făcută decât de profesionişti”, menţionează Moisescu. Preşedintele APMF Gorj spune că din cauza activităţilor generate de inscripţionarea şi distribuirea acestui card activităţile medicale vor deveni secundare. „Activităţile medicale vor deveni secundare. Chiar şi aşa, noi vom face cele 20 de consultaţii zilnice şi vom acorda cele 15 minute per consultaţie, pentru că asta înseamnă asigurarea calităţii serviciilor medicale”, conchide Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here