Modrea pune pe roți comuna: Pistă de biciclete, drumuri și ulițe moderne la Turcinești

799

Noul primar al comunei Turcinești, Dumitru Modrea, are planuri mari și europene pentru comuna pe care o conduce de scurt timp. Edilul vrea să lege localitatea de municipiul Târgu-Jiu, printr-o rețea de drum modernă, dar și printr-o pistă de biciclete nou nouță care se va întinde pe o suprafață de aproape 4 km de-a lungul comunei. Proiectul ce ar urma să fie realizat din fonduri europene a fost aprobat de CL Turcinești, care a avizat în primă etapă, realizarea unui studiu de fezabilitate.

modrea (2)Comuna Turcinești ar putea fi, în scurt timp, singura din Gorj dotată cu o pistă modernă pentru pasionații mersului cu bicicleta. Cel puțin asta speră primarul localității, Dumitru Modrea făcând deja pași importanți pentru implementarea proiectului său, pe care îl vede finanțat cu bani europeni. Deja studiul de fezabilitate pentru pista ce va avea o lungime de 3,42 de km a trecut de CL, în timp ce autoritățile CJ Gorj au avizat ca drumul județean de-a lungul căruia se va realiza investiția să poată fi utilizat pentru pista respectivă. Cosmin Popescu și subalternul său de la Drumuri, Cimpoeru, i-au predat deja primarului Modrea sectorul dorit din DJ 644, pentru realizarea pistei pentru bicicliștii care sunt așteptați să vină în comună, în special, de la Târgu-Jiu.
DSC_0167“Am văzut că, de ceva timp, comuna Turcinești este una dintre rutele pe care se pedalează intens. De altfel, tot mai mulți pasionați ai mijlocului de locomoție pe două roți tranzitează localitatea, venind din Târgu-Jiu și îndreptându-se spre alte locuri pitorești ale județului. Atunci m-am gândit că o pistă pentru biciclete s-ar preta în comună, asta în paralel cu modernizarea și asfaltarea drumurilor și a ulițelor localității, care vor fi prinse în același studiu de fezabilitate. Oricum eu vreau să arăt că se poate”, a declarat primarul Dumitru Modrea.
De altfel, acesta nu este singurul proiect dorit de edilul de Turcinești, acesta pregătind un studiu de fezabilitate pentru iluminatul public, unul pentru cadastrarea generală intravilan și extravilan, acesta fiind deja discutat cu o firmă de consultanță, un studiu pentru reabilitarea sediului primăriei, a bisericii din Cartiu, a celei din Rugi și a lăcașului de la Horezu, a fostei case parohiale din comună și a sediului poliției.
A.Stoica

2 COMENTARII

  1. DACA SI CETATENII AR INTELEGE SA NU MAI LASE MASINILE ANAPODA PE LA PORTI, IN CURBE, TOATE PARCATE ALANDALA ,…. TOTI AU PODURI,CURTI, AU VENIT CU GARDUL IN DRUM SI NU AU UNDE BAGA MASINILE…. PE CEI CARE OCUPA BANDA DE MERS , MAI ALES INTR-O CURBA …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here