Moartea a doi cetăţeni străini, cercetată de poliţişti

407

Oamenii legii efectuează cercetări pentru a lămuri împrejurările în care a survenit decesul a doi cetăţeni străini. Este vorba de un cetăţean spaniol căruia i s-a făcut rău în timp ce se afla în vizită la o familie din Bâlteni şi de un cetăţean turc, cu reşedinţa în Motru, pe care medicii din localitate nu l-au mai putut salva după ce a ajuns la spital în stop cardio-respirator. Ambii bărbaţi erau cunoscuţi cu afecţiuni medicale şi nu au fost găsite urme de violenţă pe cadavrele lor. Trupurile celor doi bărbaţi au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală Gorj pentru efectuarea necropsiei şi stabilirii cauzei decesului.

Decesul celor doi bărbaţi a survenit în dimineaţa zilei de 30 octombrie, la interval de doar câteva ore. Astfel, în jurul orelor 05:20, poliţisti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Rovinari au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către personalul medical de pe Ambulanţa Rovinari cu privire la faptul că au fost solicitaţi să intervină în comuna Bâlteni, unde unei persoane cu cetăţenie spaniolă în vârstă de 75 de ani i s-a făcut rău în timp ce se afla în vizită la o familie din localitate şi a murit înaintea sosirii ambulanţei. “La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă constituită la nivelul subunităţii de poliţie, care, din primele cercetări efectuate a constatat că cele sesizate se confirmă iar la examinare cadavrului, nu au fost identificate urme de violenţă pe cap, trunchi şi membre, neexistând suspiciuni cu privire la cauzele decesului. În cauză s-a întocmit dosarul penal, fiind sesizat procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu şi Oficiului Român pentru Imigrări Gorj”, a anunţat George Neagoe, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. Acesta a precizat de asemenea că bărbatul de 75 de ani era cunoscut cu afecţiuni medicale grave, el fiind externat din Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti cu doar o zi înainte de a muri.

A murit după ce a făcut stop cardio-respirator
Câteva ore mai târziu, poliţiştii din Motru erau sesizaţi cu privire la decesul unui alt cetăţean străin. De această dată este vorba de un bărbat în vârstă de 42 de ani, cetăţean turc cu reşedinţa în municipiul Motru, care a ajuns la spitalul din localitate în stop cardio-respirator şi nu a mai putut fi salvat. “În data de 30.10.2012, orele 09:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Motru au fost sesizaţi telefonic de personalul medical din cadrul Spitalului Municipal Motru, cu privire la faptul că la această unitate medicală a fost adus numitul K.M., de 42 ani, cetăţean turc, cu reşedinţa în România, municipiul Motru, aflat în stop cardio-respirator, iar în urma efectuării manevrelor de resuscitare, timp de o oră, personalul medical a constatat decesul acestuia. Nu existau suspiciuni cu privire la cauzele decesului iar la examinarea sumară a cadavrului nu s-au identificat urme de violenţă pe cap, corp şi membre, persoana fiind cunoscută ca suferind de afecţiuni cardiace. În cauză s-a întocmit dosarul penal, fiind sesizat procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru şi Oficiului Român pentru Imigrări Gorj”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Cadavrele celor doi bărbaţi au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală Gorj, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei decesului.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here