Mitropolitul Olteniei sfințește o biserică din Scoarța!

703

Biserica din Budieni va fi sfințită de Mitropolitul Irineu pe 10 iunie. Edificiul ortodox a fost reabilitat de autoritățile locale având o pictură interioară și exterioară nouă. Pictura a fost realizată anul trecut de o familie de pictori din Vâlcea, cei doi soți fiind găzduiți de săteni, în localitate, pe timpul lucrărilor. Primarul comunei Scoarța, Ion Stamatoiu, s-a declarat mulțumit de calitatea picturii și susținea încă de atunci că își dorește ca în toamna acelui an edificiul să fie resfințit. Sfințirea a fost însă amânată pentru această vară, iar evenimentul va avea loc pe 10 iunie, cetățenii fiind invitați să participe la acesta. ,,Am pregătit toate cele necesare acestui eveniment la care va participa Mitropolitul Olteniei și un sobor de preoți. Cetățenii sunt și ei invitați deoarece edificiul nu a mai fost sfințit până acum’’, a spus primarul Ion Stamatoiu.

 

2 COMENTARII

  1. Resfintirea asta a bisericilor e ca ITP ul la masini ? Se face odata la doi ani sau daca biserica are peste 12 ani anual ? Daca se depaseste ITP ul bisericesc , slujbele preotului si iertarea de pacate sunt valabile ? Intreb si eu pentru un prieten .

    • Dacă faci itp odată la 100 de ani, da. Exista o rânduiala în care spune ca după ce se fac mai multe lucrări se face aceasta resfintirea.
      Va dați cu părerea despre lucruri străine. Mai bine ați pune mana pe o carte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here