Mitrescu despre controlul “Fiola”: “Este doar o încercare a conducerii CEO de a-i intimida pe angajaţi să nu vină la miting”

425

Cu doar o zi înainte de mitingul cu 5000 de salariaţi anunţat pentru joi, Corpul de Control al Complexului Energetic Oltenia a întreprins o acţiune la patru unităţi miniere, în scopul verificării prezenţei la locul de muncă şi consumului de băuturi alcoolice. S-au verificat, în special, angajaţii din schimburile II şi III, constatându-se absenţa nemotivată a trei angajaţi, iar un altul a fost depistat sub influenţa băuturilor alcoolice. Constantin Mitrescu, lider al FNME, susţine că acţiunea “Fiola” este menită doar de-ai speria pe angajaţii care vor veni la mitingul de azi.

Potrivit unui comunicat de presă postat miercuri pe site-ul companiei, acţiunea întreprinsă de Corpul de Control a vizat unităţile miniere Peşteana, Roşiuţa, Pinoasa şi Jilţ Nord. “La carierele Rosiuţa, Pinoasa şi Jilţ Nord nu s-au constatat probleme, însă la UMC Peşteana, echipa de control a constatat absenţa nemotivată a trei salariaţi şi faptul că un salariat se afla, vizibil, sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi, împreună cu alţi doi salariaţi, a instigat la dezordine”, se menţionează în comunicat. Corpul de Control va întocmi un raport în vederea stabilirii măsurilor care se impun a fi luate pentru prevenirea altor incidente similare.
Această acţiune ar fi avut loc ca urmare a diferitelor sesizări referitoare la faptul că există salariaţi care nu respectă regulamentul intern privind prezenţa la apel şi contraapel şi normele de protecţie a muncii. Mitrescu spune însă altceva, considerând că prin demersul făcut acum de Corpul de Control s-a dorit doar o intimidare a protestatarilor. “Ei încearcă dar nu vor putea opri salariaţii să vină la miting”, a declarat Mitrescu.
Peste 5000 de salariaţi ai CEO sunt aşteptaţi astăzi între orele 17.00-18,30 la mitingul din Piaţa Prefecturii organizat de FNME şi Federaţia Univers.
A.Stoica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here