Mită în numele legii

770

ENEA ANAO femeie din Dolj s-a dat drept comisar de poliţie în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj şi a cerut, pentru a „facilita” o angajare în MAI, bunuri şi bani care depăşeau ca valoare suma de 7000 de lei. Impostoarea se află în arest preventiv fiind acuzată de trafic de influenţă. Falsa poliţistă a fost denunţată de o altă femeie care dorea să se angajeze în cadrul MAI. Astfel, Serviciul Judeţean Anticorupţie Gorj a fost sesizat, în data de 31 iulie, de faptul că o femeie, care se prezenta drept comisar de poliţie, nici mai mult nici mai puţin în cadrul cadrul Serviciului Criminalistic al IPJ Gorj, sub numele de „C.A.”, pretindea bani şi diverse bunuri.

Reţinută, apoi cercetată
Potrivit numitei I.E.G., cea care a făcut sesizarea, în lunile iunie şi iulie a.c., „C.A.” i-a solicitat, iar apoi a primit, bani şi diferite bunuri în valoare de peste 7000 lei. În urma cercetărilor s-a stabilit că este vorba despre o doljeancă, Ana Ene, care, folosind o identitate falsă, se face vinovată de infracţiunea de trafic de influenţă.
Pentru banii şi bunurile respective, Ana Ene promitea că va interveni „unde trebuie” pentru ca I.E.G. să fie angajată în cadrul IPJ Gorj. Dorind respectivul post, femeia i-a dat cele solicitate dar, ulterior, a sesizat acest fapt la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie Gorj. Potrivit purtătorului de cuvânt al acestei instituţii, Delia Ecobici, „ofiţerii DGA, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii, au documentat activitatea infracţională a învinuitei Ene Ana, cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă”. Femeia a fost reţinută pentru 24 de ore şi prezentată ieri Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu propunere de arestare preventivă fiind cercetată pentru faptele comise.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here