Miruță – „Nu sunt interesați de hidrocentrale”!

2852

Vestea că hidrocentralele de pe Jiu nu pot fi finalizate după ce Curtea Constituțională a decis că legea care permitea reluarea lucrărilor nu respectă legea fundamentală a statului român a stârnit un val de reacții, deputatul Radu Miruță fiind convins că actualilor guvernanți nu le pasă de proiectele abandonate de câțiva ani.

Parlamentarul USR crede că lucrările se vor putea finaliza în momentul în care actuala putere va ști să facă legi care să permită acest lucru și care să respecte și Constituția. „Curtea Constituțională a decis, ieri, că modul în care PSD voia să reglementeze hidrocentralele de pe Defileul Jiului NU era unul legal. PSD se supără pe CCR, unde tot ei și-au numit oamenii, pentru că le spune că NU ȘTIU să facă legi. Și ca văcarul supărat pe sat, ce face PSD? Zice că e vina USR pentru că USR dorește finalizarea hidrocentralelor cu respectarea legii. Nu înțelegeți de ce se supără pe toată lumea, mai putin pe ei cei de la PSD? Nici eu. Controlul de constituționalitate este o procedură normală, sănătoasă, menită să ne asigure că legile adoptate… respectă legea. Pentru cele două amenajări hidroenergetice de pe Defileul Jiului au fost cheltuiti aprox. 80 milioane de euro într-o perioadă în care existase notificarea că legea nu este respectată, cum a fost reconfirmat și de instanță, de CCR. Adică, PSD a zis că legea este doar pentru fraieri, nu pentru ei care sunt speciali. Tot ce vrea USR este ca diferența de bani necesară pentru a fi finalizate lucrările pe Defileul Jiului să fie cheltuită într-un cadru legal, corect, pentru a nu ne mai afla, din nou, în situația anilor trecuti, pentru a nu pierde alți bani, pentru a nu ni se tăia dreptul de a mai primi fonduri europene. A ajuns omul în spațiu, poate și PSD să construiască respectând legea. Sper. Dar, problema reală este că PSD mimează interesul. Dacă li se rupea sufletul de producția de energie, și nu doar mimau ca să atace politic USR, ar fi făcut ceva cu cele două hidrocentrale aflate ÎN AFARA ariilor protejate. Tot pe Jiu, 7km mai în aval, există alte două hidrocentrale, cu putere mai mare, aflate în stadiu foarte avansat de execuție, pentru care costurile de finalizare sunt mai mici decât cele de abandon, care nu sunt în arie naturala protejată, dar despre care PSD și PNL nu spun nimic. De ce nu ne spun nicio vorbă despre faptul că au abandonat două hidrocentrale care pot produce mai multă energie, care sunt construite și legal, dar unde nu sunt în stare să termine lucrările? 1. Pentru că e doar gura de ei, una zic și alta fac. 2. Ei nu sunt interesați nici de hidrocentrale, nici de Sistemul Energetic National”, susține deputatul opoziției.
Gelu Ionescu

1 COMENTARIU

  1. Lasă vrăjeală ,usr istule, toți sunteți o apa și un pământ. Mințiți așa cum respirați. Caractere mai urâte că ale politicienilor nu găsești nici la cei mai nenorociți oameni. Pentru bani politicianul roman este in stare să-și vândă și mama. Ăștia își vând tara la tarabă. Îți este greață când îi vezi siii auzi vorbind. Mai aveți doi ani și va trimitem la dracu’ pe toți .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here