Mirajul câştigurilor false – Patru târgujieni păcăliţi cu câte 10.000 de euro

392

inselaciunePatru târgujieni au căzut în mirajul câştigurilor rapide obţinute peste noapte, a unor sume importante de bani, primind în cutia poştală plicuri albe, care conţineau taloane cu casete răzuibile şi un scurt mesaj. Fiecare dintre aceştia l-au răzuit şi au constatat cu uimire şi bucurie că sunt fericiţii posesori ai sumei de 10.000 de euro.

Talonul primit în plicul alb, neştampilat şi netimbrat, purta denumirea de Portafortuna, iar pe acesta se menţiona că jocul de noroc este unul organizat sub tutela Loteriei Române. Destinatarii plicurilor erau îmbiaţi să sune la un număr de telefon pentru a-şi da datele în vederea ridicării premiului, număr care se pretindea a fi netaxabil. Trei dintre cetăţenii care au dat crezare talonului au sunat la acel număr de telefon şi şi-au pus mâinile în cap când au văzut că, de fapt nu există nici un premiu, iar convorbirea telefonică le-a adăugat peste 10 euro la factura telefonică.

„La Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Gorj s-au prezentat în decurs de o săptămână 4 consumatori, trei dintre aceştia care deja sunaseră la numărul cu taxare exorbitantă. Al patrulea nu a sunat, dar s-a adresat de urgenţă serviciului nostru pentru a cere lămuriri”, ne-a declarat Mihaela Răducan, şefa OJPC Gorj.
Mesajul adresat fiecărui cetăţean este scris astfel: „Vă mulţumim pentru participarea dvs. la tombola noastră, dar din nefericire, premiul cel mare în valoare de 100.000 de euro a fost atribuit doamnei Ioana Maria Popescu din Timişoara. Ca premiu de consolare agenţia noastră vă trimite un loc ataşat sperând ca de data aceasta norocul vă va surâde. Pentru orice altă informaţie ne puteţi apela gratuit la 0906 760 095”.
De asemenea, conducerea OJPC Gorj îi atenţionează pe cetăţenii care au primit aceste plicuri să nu cadă în capcană, fiind un joc fals, şi să nu sune la numărul de telefon mai sus menţionat deoarece este unul cu suprataxare.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here