Minoră de 4 ani, bătută de mama vitregă

531

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj a fost sesizată de către o bunică din Rovinari cu privire la faptul că nepoţica sa a fost bătută de mama vitregă. Minora, de doar patru anişori, este orfană de mamă, fiind crescută de tată şi actuala soţie a acestuia. Reprezentanţii DGASPC s-au deplasat la faţa locului împreună cu organele de poliţie. Dacă infracţiunea se va confirma, tânăra care a agresat-o pe micuţă va fi cercetată penal.

Rămasă fără mamă, crescută de tatăl biologic şi actuala sa soţie, o fetiţă de 4 ani din Rovinari a trecut prin clipe de coşmar. În timp ce tatăl micuţei se afla la serviciu, mama vitregă a bătut-o, după cum reiese din sesizarea făcută de bunică. Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului s-au deplasat la faţa locului, însoţiţi de poliţişti, pentru a cerceta cele sesizate. „Este o sesizare de la o bunică; încă nu avem confirmarea organelor de poliţie. Fetiţa este în familia naturală şi se pare că a fost bătută de mama vitregă, când tatăl era plecat de acasă. Mama naturală este decedată, iar minora este crescută de tată. O echipă de-a noastră se află la faţa locului, împreună cu organele de poliţie; se fac constatările în teren, cu poliţiştii şi cei de la Primărie. Tatăl minorei a fost anunţat şi se află deja în drum spre casă. Dacă se confirmă fapta, doamna va fi cercetată penal pentru infracţiunea de lovire şi alte violenţe”, a explicat Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

Consiliere pentru fetiţă
Specialiştii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj o vor consilia pe micuţa care a fost bătută de mama vitregă. „Mâine (n.r.: astăzi, 18 iunie) îi aşteptăm la noi pe toţi cei implicaţi în caz; fetiţa va beneficia de consiliere psihologică pentru a depăşi acest moment”, confirmă purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.  Reprezentanţii DGASPC urmează să finalizeze ancheta în acest caz şi să stabilească măsurile ce se impun. Vom reveni cu detalii.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here