Ministrul Culturii, aşteptat la aniversarea Ansamblului “Maria Lătăreţu”

438

BiteleÎmplinirea a cinci ani de la înfiinţarea Ansamblului „Maria Lătăreţu” al Şcolii Populare de Artă (ŞPA) din Târgu-Jiu este prilej de spectacol.

La acest eveniment, care se anunţă a fi unul de excepţie, este invitat inclusiv ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Kelemen Hunor.

Momentul aniversării va fi sărbătorit miercuri la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu, numindu-se „Cântec din Ţara Jiului de Sus”. În cadrul acestui spectacol, pe scenă vor urca, pe lângă membrii ansamblului, şi şase invitaţi. Aceştia sunt Petrică Mâţu Stoian, Niculina Stoican, Mariana Ionescu Căpitănescu, Nicolae Sabău, Constantin Enceanu şi Anton Achiţei. Acestora li se adaugă şi Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, care va susţine un microrecital de aproximativ 40 de minute. De asemenea, în spectacol îşi vor mai face apariţia, tot de la Şcoala Populară de Artă TROFEUdin Târgu-Jiu, şi grupul „Măriile Gorjului”, grupul bărbătesc „Ca la Gorj”, grupul de naişti şi fluieraşi „Jiana” dar şi formaţia de dansuri pregătită de coregraful Ştefan Mirulescu.
Diplome şi trofee
La acest spectacol este aşteptat şi ministrul Culturii, Kelemen Hunor. „Cu ajutorul doamnei Klara Şerbănoaica, preşedinta UDMR Gorj, o să trimitem, împreună, excelenţei sale, domnului Hunor Kelemen, ministrul culturii, invitaţie de a fi alături de noi la bucuria împlinirii a cinci ani. Dacă îşi mai aminteşte numele de Viorel Gârbaciu, va veni”, a declarat directorul ŞPA, Viorel Gârbaciu. La acest spectacol vine şi nora „Privighetorii Gorjului”, Ioana Lătăreţu. Dirijorul va fi Adrian Luca, iar evenimentul va fi prezentat de Carmen Sarcină. De asemenea, pentru persoanele care, de-a lungul timpului, într-un fel sau altul au susţinut acest ansamblu, au fost realizate diplome şi trofee. De asemenea, biletele costă 15 lei şi au fost puse în vânzare la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here