Ministru PNL, luat la rost de un parlamentar de Gorj

1074

Deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj, l-a luat la întrebări pe ministrul Energiei despre viitorul Complexului Energetic Oltenia.
„Zilele trecute am depus o interpelare prin care îi solicit domnului Virgil Popescu, Ministrul Energiei, să ne spună ce demersuri au fost întreprinse în relația cu Comisia Europeană, care analizează Planul de restructurare și în ce a constat dialogul dintre cele două părți”, spune Weber. Complexul Energetic Oltenia are nevoie, mai mult ca oricând, de luarea unei decizii rapide și eficiente pentru a mai putea vorbi de viitorul mineritului și energiei în județul Gorj, susține Weber. „Mesajul Comisiei Europene, care analizează Planul de restructurare al companiei, este îngrijorător. Practic, ni se transmite că Planul trimis spre analiză la Bruxelles nu este bine întocmit, pe de o parte, iar pe altă parte, din documentul apărut în spațiul public mai reiese că Planul nu se bazează pe fundamente reale din punct de vedere al obligațiilor financiare care îi revin companiei, în următorii ani. Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR trebuie să se trezească odată și să înțeleagă că fără producătorii de energie pe bază de cărbune, cea mai sigură sursă de energie pe care o are România, Sistemul Energetic Național devine extrem de vulnerabil”, a concluzionat liderul PSD Gorj.
Ministrul Energiei a anunțat că se va afla la Bruxelles, la începutul acestei săptămâni, pentru a discuta pe tema restructurării Complexului Energetic Oltenia.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here