Ministerul Educaţiei a încetat monitorizarea Universităţii “Constantin Brâncuşi”

822

Ministerul Educației Naționale a anunțat, în ultima raportare, că a încetat monitorizarea Universității “Constantin Brâncuși” (UCB) din Târgu-Jiu. Decizia Ministerului Educației Naționale demonstrează că Universitatea “Constantin Brâncuși” și-a îndeplinit măsurile impuse de minister, după cum confirmă reprezentanții UCB. Adrian Gorun, preşedintele Senatului universităţii, a declarat, vineri dimineaţa, că apreciase încă de la început că această monitorizare este abuzivă.

Anul trecut, s-a dispus o monitorizare, de la nivelul Ministerului Educaţiei, la Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, care urma să se deruleze până la mijlocul lunii septembrie 2018. Cu toate acestea, monitorizarea a încetat deja, demonstrându-se că UCB a îndeplinit măsurile impuse de oficialii din minister.
“Înseamnă destul de mult încetarea monitorizării, dar prejudiciul de imagine și chiar prejudiciul adus admiterii din anul anterior nu este de neluat în seamă.
Într-adevăr avem raportul transmis, în care ei bifează că tot ceea ce ne-au cerut s-a îndeplinit, este un raport aprobat de ministru, dar vreau să spun că cei care au realizat monitorizarea, spre deosebire de cei care au cerut-o, într-adevăr și cunosc meserie.
Ei au observat că ceea ce ni se solicita să realizăm, în cea mai mare parte aveam realizat, iar altele erau neesențiale, în comparație cu situațiile cu care se confruntă alte universități. (…)
Am fost surprins plăcut că mass-media nu a escaladat acest subiect, în ultima perioadă, lăsându-ne să lucrăm în liniște”, a declarat Adrian Gorun, preşedintele Senatului Universităţii “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

Gorun: “Monitorizarea a fost cerută de fostul rector”
Preşedintele Senatului UCB a declarat că monitorizarea ar fi fost solicitată de către fostul rector al Universităţii “Constantin Brâncuşi”, Luminiţa Popescu.
“Monitorizarea a fost cerută expres, iar acum am și dovezile, pentru că noi avem și un litigiu cu ministerul, litigiu care este în derulare, pentru această monitorizare pe care, cel puțin Senatul a apreciat-o ca fiind un abuz.
În documentul pe care l-am preluat de la instanță, a fost solicitată în mod expres de către fostul rector; nu a spus ea cu cuvinte indicative că cere monitorizarea, dar solicita un control serios la Universitatea “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu și să se treacă la măsuri legale, inclusiv alte măsuri pe care sunt convins că le discutase cu secretarul de stat de la superior Gigel Paraschiv”, a menţionat Adrian Gorun, preşedintele Senatului UCB. Potrivit aceleiaşi surse, joi, pe 19 iulie, în Senat, se va decide ce se va face în privința procesului cu ministerul, dar punctul de vedere al preşedintelui Adrian Gorun este să continue acest proces, motivând că astfel nu s-ar mai crea situații similare și abuzuri la alte universități.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here