Ministerul Agriculturii, revine la “Epoca de Aur” – Muncă la câmp, pentru elevi

341

livadaElevii ar putea fi scoşi, din toamnă, la muncă fizică. Este vorba despre o propunere venită din partea Ministerului Agriculturii potrivit căreia copiii ar trebui să facă munci la cules de mere, struguri sau cartofi. Această idee, celor trecuţi de 30 de ani, le poate aminti de anii de şcoală din timpul regimului comunist.

În special copiii din oraşe nu mai au legătură şi contact cu agricultura, susţin reprezentanţii ministerului. Aşa se face că din toamnă, elevii ar putea fi scoşi la câmp, în plantaţii, pentru a vedea, pe pielea lor, cum anume se produc fructele sau legumele.

În condiţiile unui an de criză economică şi austeritate, propunerea prevede ca deplasarea în teritoriu a elevilor să fie suportată de către primării, din bugetul alocat programului de încurajare a consumului de fructe în şcoli. Edilii nu au primit prea bine această veste, sperând să nu se concretizeze. Nici părinţii nu prea sunt de acord, aceştia susţinând că îşi trimit copiii la şcoală să înveţe carte, nu să muncească fizic pe câmp.

Această propunere a Ministerului seamănă puţin cu obiceiurile înrădăcinate în timpul comunismului când copiii, „mândria ţării”, aveau, în fiecare toamnă, ieşiri la câmp. Aceştia ajutau la culesul fructelor, a porumbului, cartofilor, sau orice alte roade ale pământului care erau cultivate în plantaţiile de la vremea respectivă. Pentru a nu simţi că muncesc degeaba, actul normativ mai prevede şi realizarea de concursuri tematice cu premii pentru elevi, dar şi distribuirea, în rândul acestora, a unor pliante şi materiale informative despre fructe, legume şi beneficiile consumării acestora.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here