Ministerele Justiţiei, Internelor, Educaţiei şi Muncii vor primi fonduri la rectificare

433
bani-thomas-danMinisterele Justiţiei, Administraţiei şi Internelor, Educaţiei şi Muncii vor primi fonduri suplimentare la rectificarea bugetară, iar proiectele de investiţii în infrastructură vor beneficia, de asemenea, de o finanţare mai mare, a declarat premierul Emil Boc. Ministerul Justiţiei va primi banii necesari pentru funcţionarea instanţelor, iar Ministerul Muncii va beneficia de o suplimentare de fonduri pentru a echilibra fondul de şomaj şi a avea resursele necesare pentru plata obligaţiilor sociale până la sfârşitul anului, a spus Boc.

Cea de-a doua rectificare a anului, programată pentru luna august, vizează ajustarea deficitului, conform înţelegerii cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Comisia Europeană, de la 4,6% la 7,3% din PIB.

Potrivit ministrului Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea, operaţiunea urmăreşte tăierea cheltuielilor cu salarii, premii, bunuri şi servicii, cu 4,5 miliarde lei (0,9% din PIB).
Prima rectificare a bugetului din 2009 a fost efectuată în luna aprilie, în urma acordului de împrumut convenit cu FMI şi Comisia Europeană.
Fondul Monetar Internaţional a fost de acord cu o creştere a deficitului bugetar la 7,3% în 2009, de la proiecţia anterioară de 4,6%, negociată în martie pentru acordul încheiat între autorităţile române cu instituţia financiară.
Sorin Milcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here