Minerul de la Cariera Pinoasa, îngropat duminică! Avea coloana vertebrală ruptă, capul spart și alte răni grave

542
Jpeg

Iulian Nanu, bărbatul în vârstă de 41 de ani din Băleşti, care a decedat, vineri după-amiază, în timp ce aştepta microbuzul pe marginea drumului din localitate, el fiind lovit în urma impactului dintre două autoturisme, după ce conducătorul auto al uneia dintre maşini s-a angajat într-o depăşire neregulamentară, a fost îngropat, duminică. Corpul neînsuflețit al acestuia a fost scos de la morgă a doua zi după accident, legiștii spunându-i familiei că, victimei, în urma impactului, i s-a rupt coloana vertebrală, i-a fost spartă țeasta și a suferit alte numeroase răni grave.

Familia a plâns decesul neașteptat, bărbatul având o fiică elevă de liceu, și l-a înhumat pe Iulian, duminică, în prezența a numeroase persoane. Nanu era salariat al Carierei Pinoasa, din cadrul CEO, el fiind mutat acolo de la Cariera Tismana. CEO îi va oferi familiei un ajutor financiar conform CCM. În ceea ce privește, accidentul, acesta este în cercetare, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă. Din fericire, niciunul dintre șoferi nu consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan, aparatul etilotest indicând valoarea zero pentru amândoi. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, Miruna Prejbeanu, în urma impactului unul dintre autoturisme l-a lovit pe bărbatul aflat pe marginea carosabilului, acesta decedând. “O tânără de 33 de ani, în timp ce conducea autoturism din direcţia Târgu-Jiu către Motru, s-a angajat într-o depăşire neregulamentară, depăşind linia dublă continuă, a acroşat un alt autoturism care se angajase în efectuarea unui viraj la stânga. Urmare a acestui impact, un bărbat de 41 de ani, care se afla pe marginea carosabilului, a decedat”, a precizat Miruna Prejbeanu.

Linia continuă un mister pentru șoferița criminală

Jpeg

Mai exact, în timp ce bărbatul aștepta cursa, la câțiva metri de el două mașini s-au acroșat, iar deznodământul a fost cât se poate de tragic. O Dacia „papuc” a oprit pe drumul național pentru a vira stânga spre Ceauru, pe strada pe care se află și sediul postului de Poliție din Bălești, iar din spate a venit un alt autoturism, un BMW, care se angajase în depășirea Daciei. Nu a contat că era linie continuă, șoferița de 33 de ani a autoturismului de lux fiind convinsă că ea nu a greșit cu nimic. “Eu eram în depășire, iar domnul mi-a tăiat calea. Mie doar că era linie continuă mi se poate reproșa eventual ceva”, a spus aceasta, ca și cum greșeala făcută de ea era nesemnificativă. “Eu am dat semnalizare stânga, se și vede lucrul acesta pentru că merge semnalizarea și acum, chiar și cu farul spart. Am oprit să virez stânga, iar din spate a venit doamna care m-a luat în plin. Nu mă așteptam la așa ceva. Am încercat să redresez mașina, iar dumneaei a ricoșat exact în locul în care stătea domnul aflat pe marginea drumului. Mașina dânsei a mers apoi printre rândul de pomi de pe marginea drumului și gard, după care a ieșit iar pe șosea și se vede unde s-a oprit. L-a luat și pe bietul om pe sub roți sau cum o fi făcut. Pe partea cealaltă era oprit un microbuz și bine că nu am ajuns vreunul dintre noi cu mașina acolo că prăpăd ieșea”, a spus șoferul “Papucului” implicat în nenorocirea de la Bălești. De pe marginea drumului, un localnic a confirmat spusele acestuia, omul plângându-se și de viteza mare cu care circulă șoferii prin zonă. “Mașina asta de era în față a dat semnal de stânga ca să intre pe strada cu Poliția, iar cea din spate, BMW-ul, a venit cu viteză că a intrat direct în omul ăsta pe care l-a omorât. Pe aici nu se mai poate circula nici pe zebră, vă spun, pentru că se circulă cu așa o viteză. Șoferii nu țin cont de nimic, zboară pur și simplu. Nu știu, Poliția, Primăria, să facă ceva, să îi oprească să nu mai circule cu așa viteză pentru că, uite, puțin mai încolo, e deja o cruce. A mai murit cineva acum vreo doi ani. Nu ai siguranța să treci câțiva metri de stradă. Acum pe el l-a omorât în timp ce aștepta pe margine, nici măcar nu traversa”, a spus bătrânul, care a menționat că s-a speriat de moarte când a văzut ce s-a putut întâmpla.După accident, autoarea tamponării, tânăra cu BMW-ul era, spun martorii, mai preocupată de mașină decât de omul mort în șanț.
A.STOICA, G.Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here