Mihai Eminescu, sărbătorit de Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu

486

P1152399În amintirea marelui poet al neamului românesc, reprezentanţii Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu au organizat evenimentul intitulat „Sărbătoare Eminescu”. Din 1980 şi până în prezent, an de an Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu îl omagiază pe Mihai Eminescu.

Mihai Eminescu a fost omagiat de oamenii de cultură, scriitori, poeţi, muzicieni şi nu numai, la Cercul Militar Gorj. “Evenimentul dedicat poetului a purtat numele „Sărbătoare Eminescu” şi se desfăşoară din 1980 neîntrerupt. Sala cercului Militar a fost plină. Au urcat pe scenă numeroşi artişti, dar şi poeţi”, a menţionat Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu şi amfitrionul manifestării.

În premieră, cvintetul de cameră al Şcolii Populare de Artă

În acest an, la sărbătoarea dedicată poetului Mihai Eminescu şi-a făcut intrarea în scenă, pentru prima dată, cvintetul de cameră al Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu, formaţie recent înfiinţată. “În premieră, a urca pe scenă cvintetul de cameră, recent constituit, care este un “frăţior” al Lyrei Gorjului şi care a avut acum botezul scenei. Cvintetul este alcătuit numai din profesori ai Şcolii Populare de Artă”, a precizat Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu.

Scenă “inundată” de artişti şi poeţi

P1152420Spectacol omagial de muzică şi poezie “Sărbătoarea Eminescu” a reunit artişti, poeţi şi muzicieni pe scena Cercului Militar. “Pe scenă au urcat: Grupul Sideral, interpreţi de muzică folk: Sorin Bivolaru, Doru Ciobanu, Vali Petruţa şi invitaţi din Valea Jiului – Florin Camen şi Florentin Budea; interpretele de muzică populară şi cultă: Liliana Ciochină-Neoagă, Cristina Boian, Alina Lăcătuşu, dar şi tânăra de 14 ani – Daniela Popescu, de la clasa de canto a profesorului Aurel Popescu, care a înmărmurit asistenţa cu vocea ei absolut excepţională; poeţii de la Columna: Spiridon Popescu, Adrian Frăţilă, Ion Popescu-Brădiceni, Vasile Ponea, Mihai Amaradia, Florian Saioc (doar prin poeziile sale), Viorel Surdoiu, Zoe Elena Deju, Mihaela Popescu, Ion Mocioi, George Drăghescu şi invitatul Ilorian Păunoiu”, a explicat Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu. Scenografia spectacolului “Sărbătoare Eminescu” a fost realizată de Carol Landt. Conducerea muzicală i-a aparţinut profesorului Adrian Luca, inginer de sunet fiind Duţu Bărboi. Programul serii a cuprins exclusiv cântece pe versuri de Eminescu, sau dedicate acestuia. Amfitrionul evenimentului a fost, ca de fiecare dată, Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here