Micuţul căutat de sute de oameni se pare că a fost găsit mort

551

ghe ciuroiuRămăşiţele unui copil, descoperite la Rânca
Constantin Velcev, copilul în vârstă de 7 ani care a dispărut în zona Rânca, se pare că a fost mâncat de animale. Aceasta este prima pistă pe care merg acum oamenii legii, cadavrul unui copil, devorat mai mult de jumătate, fiind găsit la mai mult de 8 kilometri de la cabana de unde a dispărut micuţul. Costea a fost căutat mai multe săptămâni de sute de poliţişti, pădurari şi voluntari după ce a dispărut de la cabana din staţiunea Rânca, unde venise împreună cu familia. 

După zile întregi de disperare şi căutări şi după ce a cheltuit toţi banii pe care îi avea, fiind nevoită să doarmă mai multe nopţi în maşină, mama micuţului s-a întors la Constanţa, aşteptând mereu veşti din partea poliţiştilor gorjeni. Fără să renunţe la căutări şi aducând mai mulţi câini de urmă dar şi pregătiţi în căutarea de cadavre, oamenii legii nu au prea avut sorţi de izbândă. Cel care a găsit cadavrul micuţului a fost un cioban care plecase la adunat de zmeură.

Găsit de un cioban
Gheorghe Ciuroiu este cioban şi, din câte spune, a auzit de cazul copilului dispărut: „Eu acum două săptămâni, pe 25, am coborât acasă. A venit poliţia, mi-a luat declaraţie despre copilul ăsta. Am auzit despre el. Între timp a venit Vărzaru şi m-a luat la vaci în Paltinul”. Urcând din nou la munte, Ciuroiu a avut neplăcuta surpriză de a găsi, în loc de zmeura după care plecase duminică, rămăşiţele unui copil care fusese sfâşiat de animale. „Astăzi (n.r. duminică) plecai cu un coleg după zmeură. Mergând după zmeură, el o luă în sus pe izvor, eu în jos, mergând şi pe o parte şi pe alta am dat de cadavrul copilului. Era piciorul drept numai laba mâncată, stângul de tot şi din brâu în jos ce mai era. Mi-am dat seama că e copil. După aia, nu avusei semnal la telefon, ieşi sus în munte şi sunai la 112”, a mai spus ciobanul.
La mai bine de opt kilometri de cabană
Potrivit acestuia, copilul ar fi putut ajunge şi singur în zona respectivă, existând un drum de acces, care este, însă, destul de anevoios. Totuşi, poliţiştii, după ce au vorbit cu părinţii, au ajuns la concluzia că sub nicio formă minorul nu ar fi putut merge foarte mult pe jos, drept urmare zona în care a fost găsit cadavrul nefiind cercetată de căutători. „E departe, noi ne-am oprit cu căutările la un kilometru distanţă de locul unde a fost găsit, nu ne-am fi gândit că poate ajunge aşa departe”, a declarat Viorel Caragea, şeful poliţiei. Acesta a condus echipa operativă care, după telefonul primit la 112, duminică, a urcat în staţiunea montană pentru a vedea despre ce este vorba.
Corpul micuţului a fost preluat de Serviciul de Medicină Legală, fiind trimis la Bucureşti, la Institutul Naţional de Medicină Legală, pentru a se stabili dacă este sau nu vorba despre Constantin Velcev. În prezent, la Rânca poliţiştii continuă cercetările.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here