„Mica Unire”, marcată de elevii Şcolii Gimnaziale „Ecaterina Teodoroiu”

1555

Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită, de elevii Şcolii Gimnaziale „Ecaterina Teodoroiu”, printr-un amplu program, încărcat de semnificaţii istorice, ce a avut loc, vineri, în cadrul şcolii.

Deşi, în data de 24 ianuarie, când în întreaga ţară se sărbătoreşte Unirea Principatelor Române, cunoscută şi sub denumirea de „Mica Unire”, elevii sunt liberi, acest eveniment, de o importantă însemnătate istorică pentru noi, ca naţie, nu a avea cum să nu fie sărbătorit şi la Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu. Iar acest eveniment a fost marcat, vineri, printr-o activitate frumos susţinută, în sala de festivităţi, de elevii clasei a III-a A, precum şi de cei de la Clasa Pregătitoare A, îndrumaţi de cadrele didactice Gabriela Talianu şi Lavinia Mihăilescu, iar mai apoi, de elevii de V-VIII, coordonaţi de profesoara de istorie, Lăcrămioara Badea. A fost un program încărcat de semnificaţii istorice, dar şi unul artistic, cu acest prilej, iar elevii implicaţi au deschis activitatea cu prezentarea unor informaţii legate de perioada de domnie a lui Alexandru Ioan Cuza, de rolul domnitorului în unificarea celor două state, Moldova şi Ţara Românească, dar au fost prezentate şi evenimentele ce au făcut posibilă realizarea României moderne.
Pe parcursul acestui program, în sala de festivităţi a şcolii, s-au derulat imagini din perioada Unirii. Punctul culminant a fost acela când, elevii îmbrăcaţi în frumoase straie populare şi purtând în mâini steguleţe, în culorile tricolorului, s-au prins în Hora Unirii. Toate acestea au fost realizate din dorinţa de a trezi sentimentul patriotic în inima copiilor, dar având, în acelaşi timp, şi obligaţia morală de a ne cinsti înaintaşii.
Acesta a fost un alt moment deosebit, derulat la Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu”, în decursul acestei luni de iarnă, plină de semnificaţii importante atât din punct de vedere cultural, religios, cât şi istoric. Activitatea susţinută de elevi a fost sub coordonarea directorului unităţii de învăţământ prof. Iulia Nănuţ şi a dir. adj. prof. Cosmin Ionescu.
Alte momente frumoase vor urma, aici, la această unitate de învăţământ, la care, elevii şcolii, receptivi şi responsabili, la propunerea profesorilor, vor avea bucuria şi entuziastmul de a le pregăti şi prezenta într-un mod cât mai original.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here