Mica Sirenă din Copenhaga, implicată în lupta împotriva energiei nucleare

477
mica-sirenaLa fel de gaţioasă şi singură pe stâncă, Mica Sirenă purta, o mască împotriva contaminării în portul din Copenhaga şi o pancartă în jurul gâtului împotriva energiei nucleare, „o falsă soluţie” la problema schimbărilor climatice.

Reţeaua „Ieşirea din Nuclear” (RSN) şi partenerii ei internaţionali (europeni, ruşi şi americani) în campania „Don’t Nuke the Climate!” (Nu Nuclearizaţi Clima!) au întreprins un demers simbolic pentru a denunţa tentativele, susţin ei, „de folosire a crizei climatice” pentru promovarea industriei nucleare.
„Domeniul nuclear dăunează luptei împotriva schimbărilor de climă ascunzând soluţiile reale”, consideră ei.Energia nucleară este prezentată adesea ca o slabă generatoare de emisii de dioxid de carbon, unul dintre principalele gaze cu efect de seră, lucru contestat de opozanţi care subliniază riscurile pe care ea le prezintă, respectiv costurile şi dificultăţile pe care le presupun infrastructurile (zece ani în medie pentru construcţia unei centrale). „A recurge la (energia) atomică în această luptă ar fi deci şi contraproductiv şi periculos”, potrivit RSN.
Campania „Nu nuclearizaţi Clima” revendică peste 350 de organizaţii din 45 de ţări, potrivit promotorilor ei care asigură că 50.000 de persoane au semnat deja petiţia, redactată în zece limbi.
Selecţie realizată de DANIELA SCAFEŞ, după Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here