Metode de a preveni şi înlătura calculii la vezică

598
calculi vezicaSpecialiştii spun că trebuie să ţineţi un regim alimentar din care să înlăturaţi următoarele : măruntaiele, rinichi, ficat, etc. condimente şi băuturi tari, de asemenea evitaţi alimentaţia bogată în calciu: ouăle, brânzeturi, lapte, smântână, fasole, bob, varza, conopida, spanac, măcriş, sfecla, roşii, pătrunjel.

Se recomandă: carne slabă fiartă doar 150 gr pe zi , legume fierte şi multe cereale integrale, mult orez, peşte proaspăt şi slab, salată, ridichi, cartofi, ceapă, citrice, usturoi, ţelină, morcovi. Beţi multe lichide mai ales ceai de merişor (două căni pe zi dintr-un decoct cu o linguriţă de plantă la cană) muguri de pin (se bea 2-3 căni pe zi o linguriţă de plantă la cană). Mâncaţi multă ceapă crudă (dacă puteţi 1-2 cepe pe zi) dacă nu, folosiţi tinctura de ceapă pe care o preparaţi dintr-o ceapă tocată şi macerată timp de 10 zile în 100 ml alcool. Se filtrează şi se iau două linguriţe pe zi , înainte de masa de prânz şi seara. Foarte importantă este şi lămâia se bea suc de la 4 lămâi pe zi. Vinul de rostopască: primăvara înainte ca planta să înflorească culegeţi-o şi folosiţi-i rădăcinile. 30 gr de rădăcină rasă se opăreşte cu o jumătate de vin alb dat în clocot şi se lasă să stea 1-2 ore. Se strecoară storcându-se bine planta. Se bea două căni pe zi, înghiţitură cu înghiţitură, dimineaţa pe stomacul gol şi seara înainte de culcare. Se recomandă şi luarea unei linguriţe de ulei de floarea soarelui cu puţin suc de lămâie, dimineaţa pe stomacul gol.

Cristina RĂSCOL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here