Metode de a înlătura bătăturile de pe picioare

684

bataturiÎn momentul când apar aceste deformări la nivelul pielii, tot ceea ce trebuie să faci este să găseşti o metodă să le tratezi.Poţi apela şi la un specialist, care poate găsi metoda cea mai bună din medicina convenţională.

Dar în afară de acest lucru încearcă şi tratamente naturale, deoarece acestea pot da rezultatul scontat. Iată câteva sugestii de tratamente:

Baia pentru picioare. Oricie baie la picioare poate face minuni în tratarea bătăturilor şi întăriturilor. Este foarte simplu, se pregăteşte un bazin cu apă caldă spre fierbinte, după care are loc înmuierea picioarelor pentru un sfert de oră. Apa caldă va acţiona asupra pielii de pe picioare şi va îndepărta celulele moarte prinse încă de ele. Pentru rezultate mai bune se adaugă săruri de baie şi se lasă să stea acolo. După perioada de înmuiere, masează-ţi picioarele, în timp ce, în baie, îţi îndepărtezi surplusul de piele moartă care se află încă agăţată de picioare. Şterge-ţi bine picioarele până sunt uscate şi masează-le cu o cremă hidratantă, pentru a le menţine umiditatea. Încearcă această metodă o dată pe săptămână şi vei vedea că picioarele tale vor fi mai fine şi moi. Poţi încerca şi piatra ponce, înlăturând bătăturile, cât timp picioarele sunt încă umede. Totul depinde doar de tine.

Tratamente folosind plantele. Un alt tratament pentru combaterea bătăturilor şi petelor negre de pe picioare este utilizarea anumitor plante. Crema de sunătoare şi uleiul de ricin sunt ingredientele naturale care acţionează eficient asupra lor. Crema se masează bine până ce pătrunde în bătăturile şi căluşurile de pe picioare. Trebuie masată zona în fiecare seară, înainte de culcare. În ceea ce priveşte uleiul de ricin aplicat peste bătături sau în fiecare seară, trebuie acoperite picioarele cu şosete pentru a nu păta lenjeria de pat.

Cristina Răscol

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here