Mersul pe jos ne menţine sănătoşi

426

mersul pe josÎn zilele noastre pentru foarte mulţi dintre noi mersul pe jos este doar distanţa de la locuinţa noastră şi invers. Dar există şi persoane pentru care mersul pe jos face parte din programul zilnic de mişcare care menţine echilibrul fizic dar şi psihic.

De altfel o jumătate de oră de mers pe jos poate însemna lucrul de care avem nevoie pentru a ne păstra un organism sănătos şi plin de viaţă. Dar, o mare parte dintre noi nu luăm în calcul şi mişcarea zilnică, pentru că nu ne mai rămâne timp suficient pentru a face acest lucru.

Mersul pe jos face foarte bine sistemului cardiovascular creând posibilitatea inimii să lupte contra bolilor. Dacă se practică seara, are un rol benefic în a dormi mai bine, mai liniştiţi, şi fără riscul de a ne confrunta cu insomniile.

Un alt avantaj al mersului pe jos este acela de a preîntâmpina formarea celulelor maligne, reducând riscul apariţiei cancerului (în special al celui de sân sau de colon, incidenţa fiind mult mai mică la persoanele care fac mişcare în comparaţie cu cele care nu fac mişcare deloc).

De asemenea, prin mersul de jos se fortifică şi sistemul imunitar, fiind şi un factor important în combaterea stresului, prin irigarea cu oxigen a creierului.

Mersul pe jos face bine şi pentru a calma mentalul, înlăturând anxietatea prin producerea endorfinelor, hormonii care elimină stările psihice de agitaţie.

Ceea ce pare foarte interesant legat de mersul pe jos este faptul că acesta poate fi rezolvarea în cazul depresiilor profunde. Doar câteva minute de meditaţie în timp ce vă plimbaţi prin parc, sau în locurile preferate pot face minuni.

Dacă nu preferaţi plimbările de unii singuri puteţi să mergeţi în compania unui prieten, o rudă pe care îi simţiţi mai apropiaţi pentru a vă ţine companie.

Plimbarea poate fi chiar şi în jurul blocului, doar că trebuie să faceţi plimbare şi să respiraţi aer curat în momentul în care consideraţi că sunteţi prea tensionat sau când doriţi să luaţi o pauză de relaxare pentru a duce la bun sfârşit activităţile zilnice fără probleme.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here