Membrii unei reţele de trafic cu carne vie, reţinuţi în Gorj

364

32371-0-prostitutie_alicante[1]Doi cetăţeni, dintre care unul de origine albaneză, au fost reţinuţi în Gorj pentru trafic de persoane şi proxenetism. Lleshi Erjon şi Aurelia Mudăvoiu se pare că racolau tinere cărora le promiteau că le angajează pe post de baby-sitter în Italia.

O dată ajunse acolo, fetelor li se luau documentele de identitate şi erau obligate să se prostitueze, unele dintre ele fiind chiar vândute altor cetăţeni care se ocupă de aşa ceva.

Cei doi se pare că acţionau în cadrul unei reţele infracţionale, pe relaţia România-Italia. Aceştia au racolat mai multe tinere pe care le-au obligat ulterior să se prostitueze şi pe care le scoseseră din ţară cu promisiunea unei vieţi mai bune. „Poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, în colaborare cu poliţişti ai I.P.J. Gorj, beneficiind de sprijinul de specialitate al ofiţerilor D.G.I.P.I., sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, au destructurat o grupare infracţională organizată, specializată pe trafic de persoane, în scopul exploatării sexuale. Gruparea acţiona pe relaţia România-Italia şi era formată atât din cetăţeni români cât şi din cetăţeni albanezi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, Daniel Tică. Lleshi Erjon, de 33 de ani, cetăţean albanez şi Aurelia Mudăvoiu, de 23 de ani, ambii cu rezidenţă în Italia, au fost reţinuţi pe raza localităţii Ţânţăreni. Cei doi intenţionau să scoată din ţară o româncă pentru a o duce „la muncă”.

Le promiteau că vor fi baby-sitter

În urma cercetărilor s-a stabilit că membrii grupului din care fac parte şi cei doi au reuşit să ducă de nas, în perioada 2008-2010, mai multe tinere cărora le-au promis marea cu sarea şi care, de fapt, au dat peste coşmarul vieţii lor. „Membrii grupării au racolat mai multe tinere pe care, sub promisiunea că le vor găsi un loc de muncă ca baby-sitter în Italia, le scoteau din ţară. Odată ajunse pe teritoriul Italiei, tinerelor li se reţineau documentele de identitate şi erau obligate să practice prostituţia, ulterior fiind vândute altor cetăţeni albanezi, cu sume cuprinse între 5.000 şi 14.000 de euro”, a mai spus Tică. Pentru destructurarea grupului infracţional, oamenii legii din România au colaborat cu italienii, care au făcut, la rândul lor, foarte multe arestări. Celor doi cetăţeni reţinuţi la Ţânţăreni le-a fost emis mandat de arestare pentru 29 de zile pentru aderare şi constituire a unui grup infracţional, trafic de persoane şi proxenetism.

Dorina CIOPLEA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here