Mediul rural, consultat pentru activităţi non-agricole

391

conferinta2Camera de Comerţ şi Industrie Gorj a organizat ieri, la orele prânzului, conferinţa judeţeană de promovare a dezvoltării rurale durabile prin creşterea nivelului de ocupare în activităţi non-agricole. Conferinţa de ieri este parte integrantă a proiectului „PRO RURAL – Sistem Integrat de dezvoltare a resurselor umane pentru sustenabilitatea mediului rural”.

 

 

 

Proiectul este implementat de Fundaţia Centrul de Pregătire Profesională Vâlcea, în parteneriat cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad şi Fundaţia „Antreprenoriat Social” Vâlcea. Potrivit reprezentanţilor vrânceni prezenţi ieri în Gorj, proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!”

Principalele obiective ale proiectului se adresează beneficiarilor din judeţele Regiunilor de dezvoltare Vest şi Sud-Vest.

Conferinţa de promovare a dezvoltării rurale durabile prin creşterea nivelului de ocupare în activităţi non-agricole s-a adresat instituţiilor şi organizaţiilor ce pot contribui la dezvoltarea sustenabilă a mediului rural din judeţul Gorj, precum autorităţi locale, servicii deconcentrate, primării, bănci, întreprinzători din mediul rural, centre de formare profesională, angajatori.

Implementat în trei ani

conferintaLa conferinţă au fost prezenţi zeci de participanţi din categoriile mai sus menţionate, în cadrul acesteia, ei cunoscând detalii despre activităţile proiectului şi să se înscrie gratuit la acestea.

De asemenea, experţii invitaţi au discutat despre oportunităţile de finanţare active în acest moment pentru mediul rural.

Potrivit reprezentanţilor Centrului de Pregătire Profesională Vâlcea, perioada de implementare a proiectului este cuprinsă între iunie 2010 – mai 2013, activităţile sale desfăşurându-se în 30 de localităţi din mediul rural din judeţele Arad, Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara, Dolj, Gorj, Olt, Mehedinţi, Vâlcea. Beneficiari direcţi sunt persoane inactive, ocupante în agricultura de subzistenţă, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, şomeri, manageri sau întreprinzători din mediul rural, precum şi angajaţi din acelaşi mediu.

Principalele obiective ale proiectului sunt conturarea unei reţele inter-regionale de cooperare şi sprijin a iniţiativelor care pot stimula dezvoltarea rurală, promovarea antreprenoriatului şi stimularea dezvoltării competenţelor profesionale în domenii non-agricole, dezvoltarea de cunoştinţe, abilităţi şi comportament antreprenorial, precum şi dezvoltarea personală pentru creşterea adaptabilităţii, a inserţiei pe piaţa muncii.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here