Meditaţiile gratuite în şcoli, fără elevi

354

Se apropie a doua sesiune a examenului de bacalaureat, însă elevi nu sunt interesaţi să înveţe. O dovedeşte numărul mic de elevi prezenţi la meditaţiile gratuite oferite de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj. În mai toate centrele de examinare din judeţ, profesorii vin zilnic la şcoală pentru a-i ajuta pe cei care nu au promovat examenul în prima sesiune, să se afle printre cei admişi. Însă doar cadrele didactice sunt interesate de soarta elevilor. Ei preferă să stea la piscină, să se relaxeze că doar îi aşteaptă un examen foarte greu. Ieri, în prima zi de meditaţii de la „Colegiul Tehnic nr. 2” din Târgu-Jiu, doar 8 elevi au răspuns prezent la meditaţii din cei peste 400 care vor da examenul maturităţi la acest liceu.

Elevii care nu au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat în prima sesiune se pregătesc acum de un nou examen. Peste o săptămână începe evaluarea competenţelor, iar pe 26 august elevii intră în febra examenelor scrise. Pentru ca promovabilitatea să fie cât mai mare, profesorii „au sărit” în ajutorul elevilor. La cele 4 centre de examinare din Târgu-Jiu, dar şi la Turceni si Rovinari se fac zilnic meditaţii gratuite pentru absolvenţi de clasa a XII-a. Însă cei care „au uitat” să treacă pe la pregătiri sunt…elevii. Dezinteresul lor a apărut încă din prima zi de meditaţii. „La noi, la Colegiul Tehnic nr. 2, sunt înscrişi 396 de elevi de la trei licee din Târgu-Jiu. Ieri a fost prima zi de meditaţii. Au venit 8 elevi. Probabil mulţi dintre ei nici nu au ştiut de faptul că profesorii fac pregătiri. Sperăm să crească numărul elevilor care vin la meditaţii, mai ales că sunt gratuite. De mâine (nr.red. azi) vor da corigenţele alţi elevi. Şi ei trebuie să se înscrie la examenul de bacalaureat şi poate vin şi ei la meditaţii”, a declarat Mergea Teodor, directorul unităţii de învăţământ.

Dezinteres total
Şi la alte centre de învăţământ din judeţ unde se fac meditaţii, situaţia este aceiaşi.
Elevii preferă să se relaxeze la piscină în această perioadă şi nu trec deloc pe la orele de pregătire. “Se fac meditaţii gratuite în şcoli de aproape două săptămâni. Profesorii de la liceele din Turceni, Rovinari dar şi de la patru unităţi de învăţământ din Târgu-Jiu vin zilnic la şcoală, între orele 10:00 şi 14:00 aşa cum s-a stabilit. Se fac meditaţii la limba română, matematică, biologie dar şi fizică, în funcţie de cerinţele elevilor. Un inspector şcolar răspunde de fiecare centru în parte, sperăm să vină la meditaţii câţi mai mulţi elevi, noi facem aceste pregătiri pentru binele lor”, a declarat Ion Işfan, inspector şef Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj.
A doua sesiune a examenului de bacalaureat din 2013 va avea loc în perioada august-septembrie, fiind înscrişi peste 200 de elevi. Între 19-23 august vor avea loc evaluările la limba română, o limbă străină dar şi competenţele digitale.
Din 26 august vor începe probele scrise, prima testare fiind la Limba şi literatura română, urmată în 27 august de Limba şi literatura maternă, 28 august – proba obligatorie a profilului şi 30 august – proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate vor fi afişate în 2 septembrie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 12.00 şi 16.00. În 3-4 septembrie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 5 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.
Ana Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here