Medințu s-a dat drept “marginalizat”, în dosarul șefilor din CEO

582

Fostul șef al Diviziei Energetice, Aurel Medințu, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a fost audiat, ieri, ca martor în dosarul în care trei șefi din unitate sunt judecați pentru că i-ar fi acordat acestuia plăți compensatorii în mod ilegal doar pentru a scăpa de el din companie. Medințu a trebuit să dea explicații despre ședința în care s-a aprobat plata salariilor compensatorii către el, ședință la care și el a participat. Directorul CEO a luat hotărârea respectivă în condițiile în care la ședință au participat trei membri, respectiv Medințu și Laurențiu Ciobotărică împreună cu Daniel Antonie. Fostul director general și șeful Diviziei Miniere au votat pentru plățile compensatorii, în timp ce Medințu s-a abținut, prezența lui asigurând însă majoritatea de care era nevoie pentru ca votul să fie valabil exprimat.
Fostul director a menționat la audierile de la instanță că a întrebat în timpul ședinței desfășurate anul trecut în 22 decembrie, dacă acordarea plăților respective este legală, primind un răspuns afirmativ de la șefa juriștilor, Dorina Jianu, ceea ce tot nu îl convinsese în totalitate. El a precizat că: “Eu am avut în permanență în minte că cel care hotărăște referitor la calitatea mea este Consiliul de Supraveghere. Prin modul lor de dialog, am avut senzația că CS-ul este de acord”. Medințu, pe parcursul audierilor, a explicat și că înainte de ședința respectivă începuse să se simtă “marginalizat” întrucât nimeni din conducere nu mai discuta cu el, deși avea o funcție extrem de importantă în companie.
Fostul director a avut înainte de ședința din 22 decembrie o discuție cu Ciobotărică, directorul general propunându-i plata a șase salarii compensatorii pentru a se despărți amiabil. Ulterior, Ciobotărică a revenit la patru salarii, iar Medințu a transmis că acceptă cel puțin cinci salarii. În cele din urmă toată povestea a ajuns în atenția procurorilor DNA care i-au și reținut pe Ciobotărică, Antonie și Jianu pentru că nu ar fi avut dreptul să acorde plăți compensatorii, acum toți trei fiind inculpați în dosarul aflat pe rolul Tribunalului Gorj.
Gelu Ionescu

1 COMENTARIU

  1. Un penal alaturi de Ciurel, Laura Manea, Olaru, Trofin, Ciobotărică, Jianu.
    Acest Medințu este o vulpe de om! Câți oameni a nedreptățit ? Câte mișmașuri a făcut împreună cu Ciurel …..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here