Medicii gorjeni dau asigurări că greva lor nu va afecta cetăţenii

458

Săptămâna viitoare va fi grevă în sistemul sanitar. Sindicatul Independent al Medicilor Gorj anunţă prin preşedintele său, dr. Gheorghe Stanciu că acest demers nu se îndreaptă împotriva cetăţenilor şi că nu vor fi puse sub semnul întrebării urgenţele medicale apărute pe perioada grevei.

Profund nemulţumiţi de situaţia actuală a sistemului de sănătate din ţara noastră, sindicaliştii au decis să ia atitudine. Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas a decis joi, 14 noiembrie, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, între orele 8.00 şi 10.00, care va fi urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie. Medicii gorjeni sunt alături de reprezentanţii Sanitas şi vor intra în grevă începând de luni. „Vom lua legătura cu comitetele de grevă organizate de Federaţia Sanitas. Prezenţa medicilor alături de Sanitas este strict necesară pentru a-i susţine în buna desfăşurare a acţiunilor lor. Colaborarea medicilor cu Federaţia Sanitas va continua şi pe perioada grevei. Am tăcut împreună 20 de ani, iată că acum a sosit momentul ca tot împreună să ne reunim glasurile şi să luptăm atât pentru drepturile noastre, cât şi pentru dreptul la sănătate al tuturor românilor”, a declarat dr. Gheorghe Stanciu, preşedintele Sindicatului Independent al Medicilor Gorj.

Subfinanţarea sistemului, inamicul sindicatelor din sănătate
Medicul Gheorghe Stanciu spune că toate problemele sistemului sanitar au la bază subfinanţarea. „Sindicatul Independent al Medicilor Gorj nu este angajat într-un „concurs de vocalize” după cum s-au exprimat guvernanţii noştri. Demersul pe care l-am iniţiat împreună sub umbrela Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate, a funcţionat fără reproş şi la fel va funcţiona şi de aici înainte, indiferent de dorinţele unor guvernanţi vremelnici. Guvernanţii vin şi pleacă, dar sistemul sanitar românesc rămâne la fel de sărac. Noi, sindicatele din sănătate, avem un inamic comun: subfinanţarea sistemului, care se reflectă nu numai în salariile noaste necorespunzătoare, dar şi în calitatea actului medical”, explică Stanciu.

Populaţia nu va fi afectată de grevă
Profesioniştii din Sănătate, care vor intra în grevă începând de luni, dau asigurări că populaţia nu va fi afectată de greva anunţată. „Demersul nostru actual – greva – nu este îndreptat împotriva concetăţenilor, ci împotriva politicienilor care încalcă sistematic pactul social prin care statul se angajează să-şi servească cetăţenii. Asigurăm întreaga populaţie că greva noastră se va desfăşura în condiţii legale şi că nu vom pune sub semnul întrebării nicio secundă situaţiile de urgenţă care se vor ivi pe perioada grevei”, conchide dr. Gheorghe Stanciu, preşedintele Sindicatului Independent al Medicilor Gorj.
Sindicaliştii din Sănătate cer, în principal, negocierea contractului colectiv de muncă la nivel de ramură, majorarea salariilor de la 1 ianuarie 2014, finanţarea corespunzătoare a sistemului sanitar, menţinerea statutului actual al spitalelor publice şi demisia ministrului Sănătăţii.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here