Medicamentaţia corespunzătoare în zilele de sărbători

2585

medicamente de sarbatoriAtât Crăciunul cât şi Revelionul sunt sărbători la care de regulă se consumă multe preparate şi chiar băuturi alcoolice. Dar pe lângă toate acestea nu trebuie neglijat faptul că este sezonul în care lumea se îmbolnăveşte foarte uşor, motiv foarte întemeiat ca să avem pastilele pe care este posibil să le folosi.

În continuare vă prezentăm o listă cu problemele şi medicamentele pe care ar trebui să le ai în casă de sărbători.

Balonare

Balonarea este o problemă frecventă care apare datorită unei alimentaţii necorespunzătoare şi se manifestă prin umflarea abdomenului datorită meselor îmbelşugate şi dese, dar şi prin producerea unei cantităţi prea mari de gaze.

Balonarea poate fi evitată numai dacă mănânci alimente compatibile şi dacă eviţi carbogazoasele.

Pentru a trata balonarea îţi sugerăm câteva medicamente: Espumisan, Redigest, Colebil, Triferment, Carbune medicinal.

Indigestie

Indigestia înseamnă faptul că organismul nu mai poate descompune hrana în nutrienţi (vitamine, minerale, glucoza, aminoacizi etc.) şi este cauzată de o alimentaţie greoaie, cu multe grăsimi sau tot felul de combinaţii necorespunzătoare. De regulă, semnele indigestiei sunt diareea sau constipaţia.

Iată câteva medicamente care vin în ajutor: Fiobilin, Gastroprotect, Colebil, Furazolidon, Mezym, Triferment, Loperamid.

Arsuri gastrice

Arsurile gastrice, care se mai cunosc şi sub formă de arsuri la stomac sunt consecinţa imposibilităţii stomacului de a prelucra mâncarea. Adică, alimentele nedigerate duc la apariţia balonării şi flatulenţei, iar sucul gastric acid urcă până la esofag producând iritaţii. Arsurile gastrice se manifestă prin dureri de stomac şi senzaţia de acru în gură.

Pentru a nu te confrunta cu apariţia arsurilor gastrice, nu mânca prea mult la o masă, foarte variat şi redu consumul băuturilor carbogazoase dar şi a citricelor.

Medicamente contra arsurilor gastrice: Dicarbocalm, Favicalm, Metroclopramid, Gatrocalm, Maalox.

Mahmureala

Mahmureala sau starea de ameţeală şi durerea de cap apar de regulă în ziua următoare după ce înainte cu o zi s-a consumat o cantitate prea mare de alcool. Pentru a preîntâmpina apariţia acesteia, este indicat să consumi alcool în cantităţi mici şi să mănânci ceva înainte de a bea.

Pentru tratarea acestei neplăcute stări de mahmureală va trebui să iei: Aspirină, Vitamina B6.

Răceala şi gripa

Deoarece suntem în plin sezon rece şi pentru că la petrecerile de Crăciun şi Revelion vestimentaţia este sumară, este foarte posibil să avem de-a face cu un început de răceală care debutează prin strănut, dureri de cap sau frisoane. Pentru a evita această situaţie e bine să luăm preventiv anumite medicamente, ca de exemplu:: Fervex, Nurofen, Humex, Coldrex, Ibalgin.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here