Măslinele şi conţinutul de aditivi al acestora

546

maslineDe nenumărate ori avem impresia că am ales alimente naturale, fără substanţe nocive, fără celebrele E-uri, atunci când le adăugăm în coşul de cumpărături, încântaţi că am ales ceea ce trebuie pentru sănătatea noastră, dar realitatea ne-o oferă doar ingredientele de pe ambalaj.

În momentul în care optezi pentru alimente vrac, cum sunt măslinele ar trebui să întrebi şi să arunci o privire pe lista de ingrediente sau poţi să te uiţi pe eticheta celor ambalate în cutii de plastic.

De exemplu măslinele, nu sunt aşa cum te aşteptai 100% naturale, ele au în compoziţia lor numeroşi stabilizatori şi acidifianţi, ca de exemplu:

E270 – considerat inofensiv, fero lactat (E585), E579 – un stabilizator considerat suspect, de culoare artificială. Nu se recomandă consumul frecvent.

Nu cumpăra pachetele de măsline pe care scrie “măsline înnegrite prin oxidare”, metodă prin care măslinele devin negre prin oxidare cu gluconat de fier.

Nu alege măsline cu aspect neplăcut, pulpa degradată, pătată, culoare schimbată, cu mucegai sau cu data de valabilitate modificată sau depăşită.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here