Mașină răsturnată în curtea pompierilor: Misiunea s-a încheiat în aplauze

572

Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj au făcut demonstrații, ieri, de Ziua Pompierilor din România. Oricine și-a dorit a avut ocazia să viziteze sediul instituției, fiind aniversați 169 de ani de la bătălia din dealul Spirii. Persoanele care au participat la ”Ziua Porților Deschise” au asistat și la o acţiune inedită de descarcerare. ”Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, zi sărbătorită în fiecare an la data de 13 septembrie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Gorj a organizat o serie de activități, debutând cu organizarea competițiilor sportive, în perioada 1-10 septembrie, la care au participat, pe lângă echipele reprezentative ale inspectoratului și echipe ale principalelor instituții din județ. Este vorba de competiții de mini-fotbal, șah, tenis de masă. Au fost organizate și exerciții demonstrative. Elementul de noutate îl reprezintă prezentarea unei hidropompe, un utilaj de stins incendii, folosit în anul 1908, noi îl avem ca donație de la Primăria Runcu, l-am recondiționat și am făcut și o scurtă demonstrație.

Va rămâne ca piesă de muzeu în cadrul inspectoratului”, a declarat Mihai Avramescu, purtător de cuvânt al ISU Gorj. Toate subunităţile din județ au fost deschise pentru public, până la ora 15.00.
În program au fost incluse avansări în gradul militar următor înainte de termen, o slujbă religioasă, depuneri de coroane de flori, premierea câștigătorilor competițiilor sportive organizate cu ocazia Zilei Pompierilor, prezentarea tehnicii de intervenție, exerciții demonstrative specifice pregătirii salvatorilor, dar și defilarea personalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here