Mașină cuprinsă de flăcări în fața spitalului

529

Un autoturism Dacia a fost cuprins, ieri, de flăcări, în parcarea din apropierea Unității de Primiri Urgențe din Târgu-Jiu, la fața locului fiind trimise mai multe echipaje de pompieri. Din fericire, evenimentul a făcut parte din scenariul unei simulări. Potrivit planului, două mașini autohtone s-au ciocnit, iar în urma impactului una dintre ele a luat foc. În celălalt autovehicul, mai multe ”victime” au avut nevoie de ajutorul medicilor de la Ambulanță. ”În cadrul manifestărilor dedicate Zilei Pompierilor din România am organizat un exercițiu demonstrativ, un accident de circulație în care au fost implicate două autoturisme. În urma impactului, unul dintre ele se aprinde. În celălalt autoturism, patru persoane sunt rămase încarcerate. incendiu5S-a intervenit concomitent pentru stingerea acestui incendiu, precum și pentru descarcerarea și acordarea primului ajutor medical victimelor încarcerate. Am ales această oră de desfășurare a exercițiului pentru a ne apropia cât mai mult de ceea ce întâmpinăm la o oră de vârf. Ne cerem scuze pentru neplăcerile create odată cu organizarea acestui exercițiu, dar încercăm, pe cât posibil, să desfășurăm aceste exerciții cât mai real posibil, întâmpinând toate obstacolele pe care le-am întâmpina într-o intervenție reală. Scopul exercițiului a fost acela de a antrena personalul propriu, de a verifica modul de cooperare cu celelalte instituții, precum și de a vedea care este timpul de deplasare a forțelor în cazul în care suntem solicitați într-o situație reală”, a declarat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.
Circulația a fost închisă timp de câteva minute, astfel încât simularea să se desfășoare fără incidente. La fața locului a fost prezent și prefectul județului Gorj, care a apreciat modul în care au intervenit angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj. ”Timpii de reacție mi se par foarte buni. Observ că sunt bine organizați și e chiar foarte interesant de urmărit întreaga acțiune, de la început până la sfârșit. Acum se stabilizează victimele, înțeleg că este cea mai importantă operațiune la o asemenea intervenție.incendiu7

Deja din acest moment lucrurile sunt sub control”, a precizat Gheorghe Paraschivu, prefectul județului Gorj. Trecătorii s-au oprit și au început să filmeze evenimentul, după ce au aflat că este doar o simulare. Unul dintre copiii aflați în parcare a început să plângă, însă doar pentru că și-ar fi dorit să fie ”actor” și să ”joace” rolul pompierilor.
Astăzi, între orele 09.00-15.00, la ISU Gorj va avea loc „Ziua Porţilor Deschise”. La împlinirea celor 168 de ani de la „Bătălia din Dealul Spirii”, gorjenii sunt așteptați să viziteze și subunităţile din: Motru, Turceni, Novaci, Bumbeşti-Jiu, Tismana şi Hurezani. În program sunt incluse avansări în gradul militar următor înainte de termen, o slujbă religioasă, depuneri de coroane de flori, premierea câștigătorilor competițiilor sportive organizate cu ocazia Zilei Pompierilor, defilarea salvatorilor, prezentarea tehnică de intervenție și exerciții demonstrative.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here