Masca de argilă redă frumuseţea tenului

2729

argilaMăştile cu argilă sunt aproape cele mai folosite în cosmetică datorită faptului că au o acţiune de purificare, restabilesc luminozitatea naturală a tenului, înlătură orice pată şi îl face mai tonic. Argila mai are şi alte proprietăţi remarcabile, fiind astringentă, antiseptică şi revitalizantă.

Iată câteva măşti cu argilă pentru diferite tipuri de afecţiuni ale tenului.

Acnee: Se face o mască din două linguri de pudră de argilă şi un pahar de apă.

Ten uscat: Se recomandă măştile cu argilă şi ulei de măsline, iar dacă aveţi un ten mai sensibil se recomandă argila în combinaţie cu iaurt, miere şi gălbenuş de ou.

Ten gras, seboreic: Este foarte indicată pentru tenul gras deoarece elimină rapid secreţia de sebum, închide porii, elimină coşurile şi luciul tenului dat de sebum. Se prepară într-o ceşcuţă un amestec de argilă cu apă la care se mai poate adăuga şi suc de roşii, suc de castraveţi sau de portocale.

Se mai poate face şi un amestec din jumătate de cană de oţet de mere la care se adaugă frunze de păpădie. După care se va lăsa la macerat în frigider timp de 5 zile. După macerare se strecoară amestecul şi se mai pun 30 de picături de tinctură de propolis. Înainte de a plica masca adăugaţi şi puţină argilă şi aplicaţi-o întotdeauna seara.

Pori dilataţi, puncte negre: Foarte utilă în acest caz este masca preparată din argilă în combinaţie cu apă şi suc de lămâie sau de castravete. Sau o altă variantă ar fi: două linguri de praf de argilă amestecate cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie.

Ten ridat: Pentru a reduce ridurile se poate face o mască din 2 linguri de argilă şi tot atâtea de miere, decoct de rădăcină de nalbă şi apă. Se mai poate folosi argilă combinată cu suc de lămâie.

Ten obosit: Pentru a reduce semnele de oboseală, masca din argilă şi suc de castravete face minuni.

Ten deshidratat: Pentru o hidratare a tenului folosiţi amestecul din argilă cu ulei de măsline şi gălbenuş de ou.

Ten cuperozic: Aplicaţi seara o mască compusă din două linguri de argilă, miere şi infuzie de cimbrişor.

Ingredientele din măştile pe bază de argilă trebuie bine amestecate până se formează o pastă şi se poate uşor întinde pe faţă. Masca din argilă se va lăsa să acţioneze un sfert de oră, după care se va clăti cu apă călduţă.

Cristina Răscol

 

 

1 COMENTARIU

  1. Pentru Ten gras, seboreic, cu acnee eu va recomand mai degraba sa folositi produse din ulei 100% pur din arbore de ceai.tea tree oil. Eu am folosit aceste produse de la Thursday Plantation si m-au ajutat sa imi vindec tenul. Le recomand cu incredere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here