Masajul cu muşeţel

508
Coşuri, puncte negre şi piele uscată. Vechile probleme care ne dau bătăi de cap indiferent de vârstă. Sunt zeci de tratamente cosmetice, zeci de medicamente şi cu toate acestea nimic nu pare să ne rezolve problema!

De obicei, muşeţelul este folosit intern, sub formă de infuzie. Din floricelele sale poţi prepara însă un unguent foarte bun. Uleiurile volatile pe care le conţine această plantă medicinală au efecte antiinflamatorii. Tocmai de aceea, masajul cu alifie de muşeţel e bun dacă:
– ai acnee- cicatrizează rapid şi împiedică apariţia infecţiilor la nivelul epidermei. Poate fi asociat cu cataplasme de gălbenele.
– inflamaţii ale unghiilor-aceste zone sunt foarte expuse infecţiilor. Aşadar, dacă eşti în pericol, unge-te de mai multe ori pe zi cu unguent de muşeţel. Împiedică apariţia infecţiei şi căderea ulterioară a unghiei.
– hemoroizi-şi acest preparat ajută la tratarea lor dacă este folosit cu regularitate în urma unor băi de şezut cu plante medicinale.
– eczeme, dermatite şi arsuri.
Muşeţelul poate fi folosit inclusiv la sugari. Dacă suferă în momentul apariţiei dinţilor, gingiile pot fi unse cu puţină alifie de muşeţel.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here