Masa de Crăciun

467
masa de craciunFelul cum aranjăm masa de Crăciun are un rol aproape la fel de important ca şi mâncarea pe care o aşezăm pe masă. Se ştie că atmosfera, culorile, decoraţiunile pot influenţa nu numai starea de spirit, ci şi pofta de mâncare. Iată trei idei de aranjare a mesei de Crăciun.

Culoarea asociată în mod tradiţional cu Crăciunul este roşul. Haina lui Moş Crăciun este roşie, aşa că multe din decoraţiunile de Crăciun au împrumutat această culoare: globurile, luminiţele şi alte decoraţiuni pentru brad. La decorarea mesei de Crăciun, putem asorta lumânările, şerveţelele şi alte mici accesorii de masă într-o atmosferă festivă, plină de veselie şi culoare. Un aranjament floral va completa tabloul. Vom folosi o faţă de masă albă, pentru a crea contrastul necesar. Rosul este o culoare ce sporeşte apetitul, dar este şi culoarea pasiunii, astfel că acest model de aranjare a mesei este perfect pentru o atmosferă intimă, pentru un Crăciun în doi sau într-un cerc restrâns de prieteni.
Un alt element simbolic al sărbătorilor de iarnă este albul zăpezii. Decoraţiunile de masă albe se îmbină cel mai bine cu argintiul şi împreună sunt puse în valoare de câteva nuanţe de bleu. Atmosfera astfel creată este foarte elegantă şi plină de stil. Se vor potrivi mâncăruri suave şi gusturi delicate. Ne vom impresiona invitaţii prin stil şi rafinament.
Auriul este o nuanţă îmbietoare, potrivită pentru o masă festivă în familie. Îl putem îmbina atât cu nuanţe aprinse de roşu, cât şi cu linii mai delicate, cum ar fi verdele unei crenguţe de brad. Vom asorta fie o faţă de masă albă, fie într-o nuanţă pastelată de crem sau roz.
Pentru a completa atmosfera de vis, vom aşeza masa lângă brad, în apropierea şemineului împodobit de Crăciun şi vom aşeza pe ea cele mai alese bucate tradiţionale de Crăciun.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here