Masa de Anul Nou – combinaţie de bun gust şi culoare

420

masa revelionUna dintre cele mai importante mese ale anului este cea pregătită pentru noaptea dintre ani. Şi pentru ca succesul acesteia să fie garantat iar invitaţii să ofteze şi să se certe în gând pentru că nu au reuşit să dea

dovadă de la fel de multă creativitate anul trecut, trebuie să fie aranjată cu grijă, chiar şi până la ultimul detaliu.

În preajma Sărbătorilor de Iarnă casele emană aproape toate acelaşi parfum. Nuanţele de roşu şi verde, amestecate cu argintiul şi auriul globurilor predomină.
Culorile anului sunt roşu şi auriul
„Anul acesta culorile care trebuie să predomine pe masa de Ajun sunt roşu şi auriu. Se utilizează foarte puţin argintiul şi albastrul. Faţa de masă poate fi roşie sau aurie.
Dacă am ales una de culoare roşie, este bine să alegem şerveţele de masa albe cu bordura aurie, sau aurii. Însă, ar fi bine ca acestea sa fie din material textil, nu din hârtie. Dacă nu ne permitem astfel de obiecte putem cumpăra şerveţele din hârtie, cu decor de sezon dar de foarte bună calitate. Cei care preferă faţa de masă de culoare aurie pot achiziţiona şerveţele roşii sau vişinii. După ce faţa de masă este aşezată iar şerveţelele au fost alese, putem îmbrăca şi scaunele în acelaşi material cu care am acoperit masa.
Putem folosi lumânări de diferite dimensiuni dar care să respecte, la capitolul culoare, întregul aranjament. Numărul lumânărilor de pe masa de Ajun nu trebuie exagerat. Trebuie să se ţină cont şi de dimensiunea mesei. Pe masă pot fi amplasate şi diferite aranjamente cu flori, cupe decorative etc. Şi vesela pe care vor fi aşezate aburindele mâncăruri poate fi asortată cu restul decorului. Dacă alegem roşu culoare predominantă este bine ca aceasta să fie în nuanţe de alb sau auriu şi vice versa. Iar pentru cei care au în casă tacâmuri din argint, acum este momentul să le scoată din dulapuri. Şi gata, am încheiat prima etapa în aranjarea unei mese de Revelion de excepţie.
Pentru ca impresia să fie totală, iar petrecerea să fie incendiară, trebuie să le oferim invitaţilor un meniul cu totul excepţional.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here