Măruță: “Am fost sancționat pentru că am militat și am luptat pentru drepturile salariaților din sănătate”

564

Ion Măruță, președintele Sindicatului “Sănătatea” Gorj, susține că sindicatul său a fost exclus din Federația Solidaritatea Sanitară din România pentru că acesta a participat la acțiuni sindicale organizate de alte federații. Măruță confirmă, însă, că această excludere nu afectează cu nimic sindicatul pe care-l conduce.

Liderul sindical Ion Măruță luptă pentru drepturile celor pe care îi reprezintă și participă la acțiunile sindicale ce au drept scop câștigarea drepturilor salariaților din sistemul sanitar. Demersurile acestuia nu au fost, însă, înțelese de reprezentanții Federației Solidaritatea Sanitară, Sindicatul “Sănătatea” Gorj fiind exlus din federație. “Sindicatul «Sănătatea» Gorj nu este afectat cu absolut nimic, fiind reprezentativ la nivelul a 2 unități sanitare gorjene, respectiv la Spitalul de Pneumoftiziologie «Tudor Vladimirescu» din comuna Runcu și la Spitalul Orășenesc Turceni și, de asemenea, are membrii de sindicat toți salariații din dispensarele școlare, cadre medicale. Practic, eu am fost sancționat de către Federația Solidaritatea Sanitară pentru că am militat și am luptat pentru drepturile salariaților din sănătate”, a declarat Ion Măruță, președintele Sindicatului “Sănătatea” Gorj.
După această decizie, Sindicatul „Sănătatea” Târgu-Cărbunești a ales să se afilieze direct la federație. “A fost decizia liderului președintelui de acolo, Liviu Șolea, care a ales să se afilieze direct la Federația Solidaritatea Sanitară, rămânând în vechea structură”, confirmă Măruță.

Protocolul cu SANITAS rămâne valabil
În luna aprilie, liderii filialelor gorjene ale sindicatelor Sanitas și “Sănătatea” au semnat, în cadrul unei conferințe de presă, un protocol de colaborare și susținere reciprocă în activitatea sindicală. Atât Valentin Popa (Sanitas), cât și Ion Măruță (“Sănătatea”) consideră că acest protocol era absolut necesar.
Ion Măruță confirmă că acest protocol rămâne valabil, așa cum s-a stabilit. Protocolul este, practic, un acord de principiu, prin care ne angajăm într-un fel să ne susținem reciproc și orice acțiune sindicală următoare.
Minodora Sucea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here