Marș ecologic: „mesaje din suflet de copil!”

1541
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Joi, 13 aprilie 2017, preşcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit „Mihai Eminescu” din Tg-Jiu, condusă de către domnişoara director, prof. Bîzdoacă Ana – Maria, au desfășurat activitatea „Mesaje din suflet de copil!”, în parteneriat cu Asociația „Pupăzan Marius Daniel pentru integrarea persoanelor cu dizabilități”.
Această activitate este inclusă în cadrul proiectului cu finanțare nerambursabilă „Nouă ne pasă!”. Proiectul are ca scop amenajarea și reabilitarea spațiului verde prin plantări de flori, arbuști și arbori autohtoni, a curții grădiniței și reabilitarea cu materiale mediu – protective sau cu materiale naturale a terenului de joacă.
Prima activitate din cadrul proiectului s-a desfășurat la Grădinița cu Program Prelungit „Mihai Eminescu” din Tg-Jiu (punct de plecare) și în cartier, sub forma unui marș ecologic, cu durata de 2 ore, la care au participat preșcolari din grădiniță, elevi practicanți de la Colegiul Național „Spiru Haret”, părinți, bunici, cadre didactice și voluntari.

Prin intermediul acestui marș ecologic, cadrele didactice au urmărit stimularea preșcolarilor pentru a desfășura activități cu caracter experimental și demonstrativ, prin intermediul cărora să contribuie la păstrarea sănătății mediului în care trăiesc, însușindu-și cunoștințe ecologice prin contactul nemijlocit cu mediul înconjurător, cultivând atitudini ecologice civilizate şi devenind participanți activi la protejarea și ocrotirea mediului înconjurător.
La finalul marșului participanții au realizat un banner cu mesaje ecologice şi articole informative, referitoare la problemele globale ale mediului în vederea sensibilizării membrilor comunității locale, creșterii gradului de conștientizare la nivelul factorilor de decizie în vederea aplicării politicilor și a planurilor de acțiune pentru protecția mediului.
Mulțumim tuturor participanților și voluntarilor implicați la această activitate! Îi aşteptăm cu mult drag şi la activităţile ce vor urma!
Prof. Tudorin Georgeta – Gabriela, Grădinița cu Program Prelungit „Mihai Eminescu”, Tg-Jiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here