Marciuc, Crețan, Căldărușe și Vîlceanu, candidați la scrutinul sindical al Federației Univers

563

Alegerile interne din cadrul Federației Univers, care încep, astăzi, în Capitală, i-a transformat în candidați pe patru lideri sindicali cunoscuți din Complexul Energetic Oltenia. Adrian Marciuc, liderul de la Mătăsari, candidează astfel pentru un nou mandat de prim-vicepreședinte al Federației Univers, Constantin Crețan de la Federația Națională a Muncii candidează pentru un post de vicepreședinte, Gabriel Căldărușe, liderul SMEO, vrea încă un mandat de vicepreședinte pe energie, iar Ion Vîlceanu, liderul sindical de la Craiova II, vrea și el un mandat de vicepreședinte al federației pe ramura de energie.

Marciuc a fost ales în decembrie 2014 prim-vicepreședinte al Federației Univers, anterior fiind vicepreședinte pe minerit, acesta fost propus atunci pentru funcție de 12 sindicate din Departamentul ,,Solidaritatea” Oltenia. Ales de Consiliul Federal, Marciuc a beneficiat de un mandat de aproape doi ani și jumătate la cârma Federației Univers ca acum să candideze, din nou, pe această funcție.
Constantin Crețan candidează și el pe funcția de prim-vicepreședinte, pe minerit și energie. Crețan nu îl contracandidează pe Marciuc. De altfel, acesta a avut o funcție onorifică de prim-vicepreședinte al Federației Univers, pentru că adus sindicate importante în această structură federală.
Gabriel Căldărușe va candida iar pentru funcția de vicepreședinte pe energie, dar va avea un contracandidat în persoana lui Ion Vîlceanu, liderul de la Craiova II, care nu deține vreo funcție la nivelul conducerii Federației Univers.
Alegerile încep de marți. Candidaturile fiind depuse până pe 15 aprilie 2017.
Actualul președinte al Federației „Univers”, Adolf Mureșan, a anunțat în prealabil că nu își va mai depune candidatura pentru un nou mandat. Mureșan a explicat că se pensionează și că dă mână liberă liderilor mai tineri să ocupe astfel de poziții.
CE Oltenia, conform CCM, suportă cheltuielile de cazare și transport a liderilor sindicali prezenți la București.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here