Manţog îşi caută loc de muncă! Condamnatul este liber să plece zilnic la serviciu din Penitenciarul Târgu-Jiu

509

Ionel Manţog a fost bine consiliat juridic de către fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Gheorghe Focşan, care nu i-a făcut chiar degeaba, în ultimul timp, două vizite deţinutului care vroia de la regim semi-deschis la cel deschis. De altfel, explicabilă este acum şi prezenţa aici a lui Costi Izvoranu, afaceristul din Mehedinţi care l-a vizitat pe Ionel, stabilind cu acesta, de la ultima vizită, să-i caute un loc de muncă prietenului Manţog, planul că acesta va ieşi la serviciu zilnic din puşcărie fiind pus cu minuţiozitate la punct de cei trei.

Ieri, Judecătoria Târgu-Jiu, printr-o hotărâre definitivă, i-a dat câştig de cauză condamnatului la 5 ani de închisoare, pe motiv că îşi poate schimba regimul de detenţie dacă mai are un an până la eliberarea condiţionată. Instanţa îi “admite contestaţia formulată de petiţionarul Manţog Ionel, deţinut în Penitenciarul Tg-Jiu în contradictoriu cu intimata Penitenciarul Tg-Jiu. Desfiinţează încheierea nr.157/31.03.2014 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate din cadrul Penitenciarului Tg-Jiu şi raportul nr.H.2/25446/27.03.2014 întocmit de Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Tg-Jiu. Admite cererea petentului şi dispune schimbarea regimului de executare a pedepsei pentru acesta din «semideschis» în «deschis»”. Sentinţa este definitivă şi nu se comunică faptul că ar exista căi de atac ale acesteia.

mantiContract de muncă, înscriere la un curs al AJOFM, consiliere…
Manţog aşteaptă acum ca Izvoranu să-i pună pe masă contractul de muncă care să-i permită, conform legii, să plece la muncă zilnic câteva ore din penitenciar. Dacă nu va găsi de lucru, fapt imposibil pentru prietenii lui Manţog care au nevoie de consiliere pe parcursul campaniei electorale, acesta se poate înscrie la studii de scurtă sau lungă durată sau la cursuri care îi permit ieşirea zilnică din închisoare.
Manţog a primit astfel o porţie zdravănă de libertate, deşi se bucura de acest lucru încă de când a fost încarcerat pentru fapte de corupţie, sistemul penitenciar fiind măcinat de jocuri politice, interese şi oameni slabi. De aceste carenţe ale sistemului, Manţog a profitat din plin făcând pe şeful chiar şi după gratii.
Nu ar fi de mirare să-l întâlnim însă, de mâine, pe Ionel Manţog cu mapa sub braţ plecând la serviciu. La locul de muncă, Manţog va avea telefon, internet şi toate căile de comunicare necesare pentru coordonarea facilă, şi din libertate, a campaniei electorale pentru europarlamentare sau, de ce nu, pentru parţiale. Să vedem însă pentru ce partid va face Manţog asta. Acum este sigur că Manţog doar va dormi în Penitenciarul Târgu-Jiu.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here