Manţog, dezamăgit de activitatea lui Călinoiu

310

_MG_8766Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a prezentat, în ultima şedinţă de consiliu, raportul său privind modul de îndeplinire a atribuţiilor proprii şi a hotărârilor Consiliului Judeţean adoptate în anul 2010. Ionel Manţog, consilier judeţean al Partidului Democrat – Liberal a declarat presei, vizavi de acest raport, că s-a muncit mai mult la redactarea sa, decât la realizările din 2010.

Joi, 23 iunie 2011, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Gorj, preşedintele Ion Călinoiu şi-a prezentat raportul activităţii sale pe anul 2010. Datorită transparenţei activităţii Consiliului Judeţean, realizările prezentate de Ion Călinoiu în raportul său erau deja cunoscute. De la investiţii, la buget, sau la relaţia cu autorităţile administraţiei publice locale, cu instituţia Prefectului şi cu serviciile deconcentrate, toate au fost reamintite de către preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Acesta a precizat că „hotărârile consiliului au fost emise în conformitate cu interesele de dezvoltare ale judeţului, pe diferite domenii în deplinul respect al legii şi cu orientare spre cetăţean, spre nevoile acestuia. A existat o singură hotărâre de consiliu judeţean contestată în contencios administrativ, iar prin hotărârea judecătorească definitivă şi irevocabilă a fost respinsă acţiunea ca nefondată, actul administrativ respectiv fiind menţinut ca temeinic şi legal”.

Manţog, ironic la adresa lui Călinoiu

_MG_8758Pe unii dintre consilierii judeţeni, sinteza prezentată de Ion Călinoiu nu i-a impresionat deloc. În finalul şedinţei, Ionel Manţog, consilier judeţean al Partidului Democrat – Liberal, a declarat: „cred că munca cea mare a fost cu scrisul, nu cu realizările. Din păcate, domnul preşedinte Călinoiu nu înţelege că rolul fundamental al Consiliului Judeţean se regăseşte în crearea de activităţi economice şi, pe baza lor, de locuri de muncă. Dacă raportăm de fiecare dată câte un petec de drum sau un etaj la nu ştiu ce cămin de bătrâni, nu zic că nu sunt importante, dar adevăratele probleme ale judeţului Gorj, care într-un fel sunt probleme care se regăsesc în toată România şi în Europa, sunt şi vor fi în continuare activităţile economice, crearea de locuri de muncă, colectarea veniturilor la buget, pe baza cărora să putem să întreţinem aparatul de stat, să plătim pensiile şi salariile. Vă asigur că nu glumesc când spun lucrurile acestea”. Ionel Manţog chiar a ieşit din sala de şedinţă în timpul prezentării raportului activităţii lui Ion Călinoiu. Manţog a precizat că nu a ieşit de plictiseală, ci pentru că a avut de rezolvat o problemă, motiv pentru care a şi revenit în sală. Totuşi nu a ezitat, în faţa presei, să-i atragă atenţia şefului judeţului că rolul său principal este acela de a crea locuri de muncă nu de a raporta fiecare petec de drum asfaltat.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here