Manifestări dedicate Zilei Jandarmeriei Române la Târgu-Jiu

456

Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Tudor Vladimirescu” Gorj va organiza duminică, începând cu ora 11.00, în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu o serie de activități dedicate Zilei Jandarmeriei Române – 166 de ani de la atestarea  documentară.

Potrivit reprezentanților Jandarmeriei Gorj, programul activităților cuprinde constituirea subunităţilor şi introducerea Drapelului de Luptă în formaţie, organizarea unor puncte de informare în Piața Prefecturii unde se vor prezenta oferta educațională și ținuta, o expoziție de pictură și machete de aeromodele, o slujbă religioasă, prezentarea mesajelor transmise, cât și a celor adresate de invitați, acordarea recompenselor pentru personalul unităţii şi festivitatea de premiere a câştigătorilor competiţiilor sportive interinstituționale organizate de Jandarmeria Gorj. Manifestările se vor încheia cu defilarea efectivelor și a tehnicii auto din dotare. Tot ca parte a manifestărilor dedicate Zilei Jandarmeriei Române, sâmbătă, între orele 10.00 – 14.00, în localitățile Motru, Bumbești-Jiu, Novaci și zona montană Rânca vor fi amenajate puncte de informare în care se vor prezenta materiale de intervenție specifice și distribuite pliante.

ziua veteranilor2Și-au sărbătorit veteranii
Tot în contextul desfășurării activităților planificate pentru sărbătorirea a 166 de ani de la atestarea documentară a Jandarmeriei Române, sâmbătă, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, a fost organizată Ziua Veteranilor Unităţii, eveniment anual în cadrul căruia sunt omagiați veteranii Jandarmeriei Gorj. ”Încă de la accesul în unitate, veteranii au fost întâmpinați de comanda unității și de personalul acesteia, care le-au adresat urări de bun venit. Aceștia au vizitat apoi locuri de muncă din unitate, paraclisul și sala de videoconferință unde s-a prezentat mesajul adresat veteranilor jandarmi și s-au depănat amintiri. Ulterior desfășurării acestor activități, veteranii unității au vizitat Mănăstirea Lainici și Muzeul Arhitecturii Populare din Gorj – Curtișoara. Ziua Veteranilor Unității, este organizată pentru a omagia veteranii jandarmi, fiind asigurat cu acest prilej și un schimb de experienţă între generaţii de jandarmi și se desfășoara premergător Zilei Jandarmeriei Române, care va fi sărbătorită în data de 03 aprilie a.c.. Amintirea sărbătoririi acestei zile, a fost imortalizată prin fotografii de grup cu toți cei prezenți și prin acordarea de diplome aniversare”, a precizat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al IJJ Gorj.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here