Manifestări de Ziua Drapelului, la Târgu-Jiu

589

Autorităţile gorjene organizează şi în acest an o serie de manifestări pentru marcarea Zilei Drapelului. Acestea au debutat, duminică seara, şi continuă pe parcursul zilei de astăzi.

Duminică, 25 iunie, începând cu ora 20.00 s-a desfăşurat ceremonialul de coborâre a drapelului şi de depunere a acestuia în biserică, care a debutat cu semnal de trompeţi, continuând cu coborârea drapelului, depunerea drapelului în biserică, după care a avut loc o slujbă religioasă.
Astăzi, 26 iunie, începând cu ora 08.30, manifestările dedicate Zilei Drapelului continură cu Muzică de promenadă cu fanfara “Armonia”; la 09.00 – Semnal de trompeţi; Întâmpinarea persoanelor oficiale şi Prezentarea onorului; la 09.10 este Salutul drapelului de luptă, iar de la 09.15 vor fi susţinute alocuţiuni referitoare la sărbătorirea Zilei Drapelului Naţional: prefectul judeţului Gorj, primarul municipiului Târgu-Jiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, comandantul Garnizoanei Târgu-Jiu.
La ora 09.30 are loc Primirea drapelului (se aduce pe culoar de către soldaţi): Binecuvântarea drapelului de către preotul militar, Oficialităţile prezente sărută drapelul, Se înalţă drapelul.
Evenimentul se încheie la 09.45 cu Defilarea Gărzii de Onoare şi onor la drapelul înălţat pe catarg. Organizatorii manifestărilor sunt: Instituţia Prefectului Gorj, Consiliul Judeţean Gorj, Primăria Municipiului Târgu-Jiu, Garnizoana Târgu-Jiu, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Tudor Vladimirescu”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Lt.col Dumitru Petrescu”, Poliţia Locală Târgu-Jiu, Centrul Judeţean pentru Conserverea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” şi Protoieria Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here