Mangia vrea ca Universitatea să joace “cu sufletul” împotriva FCSB

566

Antrenorul Universităţii Craiova, Devis Mangia, a declarat înaintea meciului cu FCSB că jucătorii săi trebuie să se depăşească pentru a învinge formaţia din Capitală. Mangia a recunoscut că trupa condusă de Nicolae Dică este cea mai valoroasă din Liga 1 şi a admis că nu poate folosi decât cel mai bun 11 într-o confruntare care se va disputa cu casa închisă. Doljenii au nevoie de cel puţin un punct pentru a reveni pe podium, acolo unde a urcat Viitorul lui Hagi. Partida se joacă în această seară, de la ora 20.45.
“Este un meci foarte greu, pentru că FCSB are cel mai bun lot din România. Noi avem nevoie de puncte pentru a ne îndeplini obiectivul. Cât despre titlu, îl va cuceri echipa care va merita. Eu nu vorbesc despre jucătorii altor echipe şi sper ca şi alţii să facă acelaşi lucru. Nu mă voi gândi să mai menajez jucători, ca la Giurgiu, voi trimite echipa pe care voi considera eu că este cea mai bună la acel moment. Dacă vom face asta, e greu să pierdem cu FCSB şi cu oricine. Trebuie să jucăm cu mare dorinţă, cu sufletul, să demonstrăm că suntem o echipă cu adevărat bună. Nu-mi convine că nu se joacă toate trei meciurile la aceeaşi oră, situaţia poate fi diferită după ce se dispută primele două jocuri din play-off ale etapei. Pe de altă parte, obiectivul nostru rămâne acelaşi, fiindcă este un meci special pentru noi”, a declarat Mangia. Deşi a ajuns în ultimul act al Cupei României, Universitatea a pierdut ultimele două meciuri oficiale. “Prefer să privesc partea plină a paharului şi consider că este mai important că echipa s-a calificat în finala Cupei, decât că am pierdut ultimele două meciuri, cu CFR şi Botoşani. După FCSB, suntem echipa care a disputat cele mai multe meciuri şi am pierdut numai 6”, a mai spus italianul.

Bancu: “Nu vrem să dăm cu piciorul la munca de un an”
Mijlocaşul Universităţii, Nicuşor Bancu, a declarat că alb-albaştrii trebuie să fie concentraţi în ultimele două etape pentru a nu irosi munca depusă în acest sezon. Convocat din nou la echipa naţională, Bancu a mai spus că “Ştiinţa” poate depăşi complexul FCSB cu ajutorul suporterilor.
“Ne aşteaptă un meci foarte greu, FCSB nu vrea să se încurce încă o dată, dar şi noi sperăm să spargem gheaţa şi să-i batem în sfârşit. Şi noi şi ei avem nevoie de victorie, dar jucăm acasă, suntem neînvinşi pe acest stadion şi suntem obligaţi să câştigăm. Finala Cupei este pe planul secund, principalul obiectiv este să nu pierdem locul 3, tot anul am fost pe această poziţie şi nu vrem să dăm cu piciorul la munca de un an. Suntem la mâna noastră, ne concentrăm să câştigăm cât mai multe puncte în ultimele două meciuri pentru a nu pierde podiumul. FCSB are un lot mai bun ca noi, ei şi-au propus titlul, ei cumpără cei mai buni jucători în fiecare an, pe când noi am demonstrat că nu putem ţine pasul. Totuşi, în meciul acesta noi avem suporterii alături şi trebuie să câştigăm. Vorbim între noi, jucătorii, şi ne întrebăm de ce nu putem să câştigăm cu FCSB, poate că este vorba de un complex, dar sper să o facem acum, când au mai mare nevoie de puncte”.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here